26 / 04 / 2024

Yargıtay'dan kredisini ödeyip konutunu alamayanlara sevindirici haber!

Yargıtay'dan kredisini ödeyip konutunu alamayanlara sevindirici haber!

Yargıtay tarafından onandı: Müteahhit firma ile anlaşmalı bankadan kredi çekenler, vaat edilen sürede konutlarını alamazsa paraları geri ödenecek



Yargıtay, henüz yapımı tamamlanmamış konut projesine girdikten sonra dolandırılan kişiler için sevindirici bir karara imza attı. Konya'da yaşayan Ahmet Köroğlu isimli vatandaş, 2007'de "Yenikent Park Evleri" olarak Kalkan Yapı tarafından yapılan konut projesine başvurdu. Köroğlu, daire bedeli 297 bin lira olan lüks ev için müteahhit firmanın anlaşmalı olduğu bankadan 60 ay vadeyle 267 bin 300 liralık konut kredisi çekti ve firmayla da ön protokol sözleşmesi imzalayarak 29 bin 700 liralık peşinat yatırdı. Ne var ki müteahhit firma aradan bir yıl geçmesine karşın konut projesinde hiçbir ilerleme kaydedemedi. Tüketici Mahkemesi'ni giden Köroğlu, haklı bulundu.

KREDİ FESH EDİLDİ
Konya Tüketici Mahkemesi, Köroğlu'nun kredisini fesh etti. Ve bu kişinin bankadan çektiği 267 bin liralık kredi borcunun silinmesine ve şimdiye kadar ödediği 28 bin liralık taksitin vatandaşa geri verilmesine hükmetti. Ayrıca müteahhit firmanın tüketiciden aldığı 29 bin 700 liralık peşinatın da ödenmesi kararlaştırıldı. Tüketici Mahkemesi'nin kararını Yargıtay 13. Hukuk Dairesi de onadı.


Burcu Çalık/Takvim

 


Geri Dön