26 / 04 / 2024

Yaşar Aşçıoğlu'ndan likörün planının durdurulmasına tepki!

Yaşar Aşçıoğlu'ndan likörün planının durdurulmasına tepki!

Aşçıoğlu, yürütmeyi durdurmaya konu olan raporu genç ve tecrübesiz kişilerin hazırladığını söyledi



AŞÇIOĞLU İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu, eski Likör Fabrikası arazisine ilişkin Mimarlar Odası'nın imar planı değişikliğinin yasalara aykırı olduğu iddiasıyla açtığı davada 'Yürütmeyi durdurma' kararı verilmesine tepki göstedi. Aşçıoğlu, "Adaletin daha doğru işleyebilmesi için, konusunda tecrübeli, uzman kurum ve kişilerden oluşan şahıslardan bilirkişi tayini yapılırsa yargının da buna göre daha adil karar vereceğine inanıyorum" dedi. Aşçıoğlu, yazılı açıklamasında, uzman kişilerce incelenen ve irdelenip onaylanan planın 'üç tane genç ve tecrübesiz kişi' tarafından 'uygun değildir' görüşüne istinaden iptal edildiğini öne sürdü. Açıklamada davayı açanın Mimarlar Odası, bilirkişilerin ise odaya bağlı kişilerin hazırladığına dikkat çeken Aşçıoğlu, "Buna bağlı verilen kararın doğru ve adaletli olmasının beklenemeyeceğini düşünüyorum" dedi. Aşçıoğlu açıklamasında adalete olan inançlarının tam olduğunu söyledi.
Sabah

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

`Likör'e uzman bilirkişi gerek'

Aşçıoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu, eski Likör Fabrikası arazisine ilişkin Mimarlar Odası'nın, nazım imar planı değişikliğinin İmar Kanunu ve Toplu Konut kanununa aykırı olduğu iddiasıyla açtığı davada "Yürütmeyi durdurma" kararı verilmesini değerlendirdi.

Uzman kişilerce incelenen ve irdelenip onaylanan planın "üç tane genç ve tecrübesiz kişi" tarafından "uygun değildir" görüşüne istinaden iptal edildiğini öne süren Aşçıoğlu şu açıklamayı yaptı:
"Hukukun ve adaletin daha doğru işleyebilmesi için, konusunda tecrübeli, uzman kurumlardan ve kişilerden oluşan şahıslardan bilirkişi tayini yapılırsa, yargının da buna göre daha adil karar vereceğine inanıyorum. Bizim konumuzda davayı açan Mimarlar Odası'dır. Bilirkişiler ise raporlarını, odaya bağlı kişilerce hazırlamıştır. Buna bağlı verilen kararın doğru ve adaletli olmasının beklenemeyeceğini düşünüyorum. Türkiye'de lokomotif önümüzde, sistem ise raylara tuz serpmeye devam ediyor."
Adalete inandıklarını belirten Aşçıoğlu, "Emlak Konut GYO ve TOKİ'nin bir an önce konuyu bertaraf edip önümüzü açacağına inanıyoruz" dedi.
Milliyet

Likör'deki iptal yatırım kaçırır 

Tekel'e ait Likör Fabrikası arazisini alarak residence yapmaya hazırlanan Aşçıoğlu Grubu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu, arazinin satışı ile ilgili alınan yürütmeyi durdurma kararının yabancı sermaye yatırımlarını Türkiye'den kaçıracağını söyledi.

Aşçıoğlu "Uzmanlarca onaylanan plan üç tecrübesizin uygun değildir görüşüne istinaden iptal ediliyor" dedi.  Aşçıoğlu "Şimdi İsviçreli ortağımız Ali Sami Yen'i de alsaydı Likör projesi ile 600 milyon dolarlık yatırıma da `evet' demişti. Şimdi soruyorum yabancı yatırımcısız Ali Sami Yen ihalesinin gerçekleşmesinin imkânı var mıdır?" diye konuştu.
Star


Geri Dön