20 / 04 / 2024

Yatak odaları içi yeni stiller ve teknolojiler!

Yatak odaları içi yeni stiller ve teknolojiler!

Yatak odalarının banyo ve giyinme odalarını da içine alarak oluşturduğu bağımsız cumhuriyetin sınırları genişlerken, evin bu alanı için tasarlanan stiller ve teknolojiler de zenginleşiyor



Mobilya ve dolap sistemlerinde fonksiyon, konform ve ergonomi hala en önemli tercih sebepleri. Standart ürünlerin yerini ise, size özel tasarımlar alıyor.

Kaliteli bir uykunun beden, ruh ve zihin sağlığı üzerindeki etkisini sık sık vurgulayan bilim adamları sayesinde dinlendirici bir gece için gerekli koşulların sağlanması da çok önem kazandı.

Akıllı yatak sistemleri, ortopedik yastıklar, ses yalıtımlı pencereler, karartma perdeleri ve hatta ortamı kademeli olarak aydınlatarak sizi günışığıyla uyandıran başucu lambalan, uyku kalitesini yükseltmek için sürekli geliştirilen ürünler.
Yatak odasındaki atmosferi belirleyen diğer bir unsur olan tekstiller ise insan ruhunu okşayan, yumuşak, doğal ve sağlıklı malzemelerle tasarlanıyor.

Nevresim takımları, yatak örtüleri, banyo havluları, bornozlar, aromatik yağ, koku, kandil, mum ve vücut bakım ürünleriyle saf, temiz, kaliteli ve ince zevkli bir dünya yaratılması amaçlanıyor.

Seçilen renk kombinasyonları ise, uyuma-giyinme ve arınma işlevlerine cevap veren bu odalar üçgeninin psikolojik etkisini belirliyor. Genel eğilim, dinlendirici özelliklere sahip pudralı ve uçuk renkleri bir araya getirmekten yana.

Beyaz ve fildişi tonlarının popülerliği hiç azalmıyor; bejler, gri-maviler ve küf yeşilleri de dengeli bir sakinlik yaratıyor.
Füzyon, yani farklı stilleri karıştırma eğilimi ise, yatak odalarının son dönemlerdeki çehresini keyiflendiren bir stil tercihi. Asimetrik yerleştirmeler, kişisel detaylar, eskitilmiş dokular, farklı desenlerin bir arada kullanımı gibi faktörlerle özel bir tarz oluşturulabilir.

Afrika ve Asya kültürünün egzotik ahşaplarına el yapımı tekstiller ve koyu baharat renkleri ilave edilerek modern mobilyalarınızı etnik bir rüzgarla buluşturmanız mümkün.

Kuraldışı bir karmayla elde edilen bu etkili görüntü ise, her an yapacağınız yeni ilaveleri rahatlıkla kabulleneceği için sürekli değişim içinde olan bir tarz yaratacaktır.

Böyle bir seçim yaparsanız, az sayıda ve mat renkler kullanmaya dikkat edin. Patine ahşap ve ferforjenin birleştiği, güneş ve deniz renklerinin ağır bastığı rahatlatıcı, Akdenizli bir yatak odası içinse, büyük yastıklar, cibinlikler ve vintage ünitelerden yararlarım.

İyi geceler...
Hürriyet/Melda Narmanlı çimen


Geri Dön