20 / 04 / 2024

Yataş ev döşeyecek

Yataş ev döşeyecek

Yataş, mobilya alanında bir marka daha yarattı. Yeni markanın adı Enza. Yataş, bu marka ürünlerle evleri döşeyecek



Yatak deyince akla ilk gelen markalardan biri olan Yataş, yeni mobilya markası Enza ile evleri döşeyecek.
Geçen yıl ortaya çıkardıkları ve sadece köşe takımı üreten Corners markasının satış grafiğinden memnun kaldıklarını ifade eden Yataş Genel Müdürü Aykut Coşkan, benzer başarıyı yeni markalarıyla da yakalayacaklarını söyledi.
Corners'ın geçen yıl 20 bin adet satış yaptığını anlatan Coşkan, yeni marka Enza ile şu bilgileri verdi:
"Mobilyalarımız Ankara'daki fabrikamızda üretiliyor. 7 milyar dolarlık mobilya pazarından ilk yıl yüzde 3 pazar payı hedefliyoruz. Gelecek yıllarda payımızı yüzde 10'lara çıkaracağımıza inanıyoruz. İtalyan tasarımcılarla çalıştığımız Enza'yla B ve C sosyoekonomik grubunu hedefliyoruz."
Bu yıl tüm Yataş grubunda 120 milyon dolar ciro hedeflendiğini anlatan Coşkan, 12 milyon dolar olan ihracat cirosunu 20 milyon dolara ulaştıracaklarını dile getirdi.
Coşkan yatırım çalışmaları hakkında şöyle konuştu: "600 olan bayi sayımıza 100 adet daha ekleyeceğiz. Gürcistan, Ukrayna'da mağaza görüşmelerimiz sürüyor. Arap ülkeleri ve Türk Cumhuriyetlerinde yoğunlaşacağız. Yatak, yorgan, tekstil ve mobilya dışında yeni alanlara girmeyi düşünmüyoruz. Kendi yağımızla kavrulup iç pazarı doyuracağız. Satın alma ve ortaklık düşünmüyoruz."

Azerbaycan'da iş yapıyor
Coşkan, yurtdışı projeleri arasında Azerbaycan'da çeşitli otel projelerinde yer aldıklarını ve Nahçıvan Cumhurbaşkanlığı Köşkü'nün dekorasyon çalışmalarını üstlendiklerini de belirtti.
Sektörün hem sezonluk durgunluktan hem de küresel krizden etkilendiğini ve yüzde 25'lere varan kapasite düşüşlerinin meydana geldiğini anlatan Coşkan, yaklaşık 1500 kişinin çalıştığı fabrikalarında işçi çıkarmak yerine belli dönemlerde ücretli izin verdiklerini dile getirdi.


`Tasarım pahalıdır algısını kıracağız'
Yataş tasarımcılarından Nuray Keskin, Enza mobilyalarında "Urban", "Loft Life", "Classic" ve "Black&White" adı altında 4 kategori olduğunu anlattı. Keskin, yeni yaşam koşullarında mekanların küçülmesi ve çok sayıda insanın yalnız yaşamaya başlaması ve genç evlilerin sayıca fazla olması nedeniyle "Loft Life" kategorisinde yapılacak satışların daha yoğun olmasını beklediklerini ifade etti.
Nuray Keskin, koleksiyonlarında mor tonlarını sarı içeren yeşil tonlarıyla harmanlayıp, acı kahve, mimoza renklerine yer verdiklerini söyledi. Amaçlarının gereksinimlere yanıt verecek mobilyalar tasarlamak olduğunu dile getiren Keskin, "Herkes kendi tarzına uygun ürünü mutlaka bulacak. Üstelik biz `Tasarım pahalıdır' algısını da kıracağız" dedi.

Milliyet

Geri Dön