29 / 03 / 2024

Yatırım atağı için düğmeye basıldı!

Yatırım atağı için düğmeye basıldı!

Yatırım atağı için düğmeye basıldı. HÜKÜMETİN ekonomideki “B ve C planları” tartışılırken, Ekonomi Bakanlığı da Yatırım Destek Ofislerinin yapısını baştan aşağı değiştirecek düzenleme için düğmeye bastı...



Çalışmayla yatırım imkanlarının yurt dışında daha aktif tanıtılması, yabancı yatırımcının yeni teşvik sistemi çerçevesinde Doğu ve Güneydoğu’ya yönlendirilmesi amaçlanıyor. 


YATIRIMA TEK ÇATI


Bakanlığın hazırladığı taslağa göre Yatırım Destek Ofisleri’nin görevlere artık yönetmelikle düzenlenecek. Düzenlemeyle destek ofislerinin görev ve yetkileri tek çatı altında toplanıyor. Ofislerde biri koordinatör olmak üzere en az üç, en fazla da beş uzman personel istihdam edilecek. Ancak çalışan personel sayısı iş yükü veya başka nedenlerle ilin ihtiyaçlarını karşılayamayacak duruma gelirse azami sayı bakanlığın kararıyla yüksetilebilecek. Düzenlemeyle ofisler şehirdeki yatırıma uygun alanlarla ilgili verileri güncelleyecek. Şehirde hammade, enerji, lojistik, işgücü ve yatırım yeri gibi yatırım kararlarının alınmasında etkisi olan konularda yatırım maliyetlerine ilişkin veri hazırlayacak. Düzenlemeyle ofisler illerde teşvik sistemini tanıtacak ve başvuru yapan yatırımcıları yönlendirecek. Yabancı yatırımcıya dönük organizasyonlar düzenleyecek olan ofisler yatarımlara dönük yurtdışında lobi faaliyetleri de yürütecek. 


YATIRIM ANALİZİ


Yatırım ofislerinin başvuru yapan yatırımcıların sayısını, tamamlanan işleri, yatırım sürecinde ortaya çıkan sorunları, yatırımların tanıtımını içeren faaliyet raporu hazırlayarak valiliklere de sunması gerekecek. Yatırım ofisleri izin ve ruhsat işlemlerinin takip edilmesi, yatırımcıların karşılaştığı sorunların giderilmesi ve yatırım ortamının iyileştirilmesi için çalışma grupları oluşturabilecek. Ofisler kendilerine verilen görev çerçevesinde merkezi ve uluslararası kuruluşlarla işbirliği yapabilecek.


Hürriyet


Geri Dön