27 / 04 / 2024

Yatırımcı izin ve ruhsat için kurum kurum dolaşmayacak!

Yatırımcı izin ve ruhsat için kurum kurum dolaşmayacak!

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, "Yatırımcımız bir ilde yatırım yapmak istediği zaman izin ve ruhsat işlemlerini yapmak için kurum kurum dolaşmayacak" dedi.



Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Konya'da bir otelde düzenlenen, Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) 10. Divan Toplantısı'na katıldı. Bakan Elvan, organize sanayi bölgelerine (OSB) tasarım ve dijital dönüşüm merkezleri kuracaklarını ifade etti. 


Tek elden izin ve ruhsat işlemleri gerçekleştirilecek

İş ve yatırım yapmayı kolaylaştırmaya devam edeceklerini anlatan Elvan, Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, tek elden izin ve ruhsat işlmelerinin gerçekleştireceğini ifade etti. Elvan konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı; "Özellikle gençlerin yarı zamanlı çalışmasını kolaylaştıran mekanizma getireceğiz. Anında işe başlayacakları saat bazlı çalışma ortamı getireceğiz. Üniversite öğrencilerimizin, yarı zamanlı veya haftanın belirli günü çalışmak isteyen gençlerin önünü açacak, bürokratik işlemleri azaltacak düzenlemeyi yapacağız. Yerel düzeyde faaliyet gösteren Yatırım Destek Ofislerine yeni misyon vereceğiz. Herhangi bir yatırımcımız bir ilde yatırım yapmak istediği zaman izin ve ruhsat işlemlerini yapmak için kurum kurum dolaşmayacak. Yatırım Destek Ofisimize gidecek, ilgili arkadaşlar onlar adına tüm kurumlara orada başvuracak. Tek elden izin ve ruhsat işlemlerini gerçekleştiren mekanizmayı oluşturacağız."   


 


Geri Dön