29 / 03 / 2024

Yatırımcılara arazi tahsisi ve faizsiz kredi müjdesi!

Yatırımcılara arazi tahsisi ve faizsiz kredi müjdesi!

Başbakan Yıldırım, Çankaya Köşkü’nde, Cazibe Merkezleri Programı Başlangıç Lansmanı sırasında önemli açıklamalar yaptı.



Ekonomide canlılık sağlanması için hükümetin adımlarına yeni tanesi daha eklendi. Buna göre iş dünyasında yatırımı teşvik için kamu arazileri tahsisi ve faizsiz kredi verilmesi gibi yeni teşviklerin müjdesi verildi. Çağrı merkezleri ve iletişim alt yapı konusunda da önemli teşviklerin gündemde olduğunu ifade eden Başbakan Binali Yıldırım, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine imalat ve yatırım için ayrıca bir çalışma içerisinde olduklarını ifade etti.


Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü’nde, Cazibe Merkezleri Programı Başlangıç Lansmanı sırasında önemli açıklamalar yaptı. Yıldırım, Organize Sanayi Bölgeleri’nde yatırıma uygun arazi olmaması durumunda hazinenin arazilerinden arsa tahsisi yapılacağını ifade etti. Başbakan, sıfır faizle yatırım kredisi verilmesinin de gündemlerinde olduğunu ifade etti. Başbakan, Yatırım için sıfır faizli yatırım kredisi verilecek. Faiz oranı indirilmiş işletme kredisi verilecek. Diyelim ki faiz oranı 10’sa yarısını devlet karşılayacak, KOBİ’lere uygulanan sistem gibi. Üretim tesislerini büyütmek, yenilemek, işini geliştirmek isteyenlere de ayrıca destek verilecek. Çağrı merkezi kurmak isteyenlere de yatırım desteği verilecek, veri merkezi kurmak isteyenlere de yatırım desteği verilecek.” dedi. Başbakan, imalat ve yatırımların bir kısmını Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine yönlendirmeyi amaçladıklarını ifade etti.


YATIRIMCILARA YÜZDE 70 KREDİ MÜJDESİ

Başbakan, yatırımcılara verilecek kredi konusundaki süreci ise, “Desteklerde öz kaynak yüzde 30, kredi yüzde 70. Cebinden 30 lirayı sen koyacaksın, devlet de 70 lirasını verecek. Hepsini vermiyoruz. Herkes elini taşın altına koyacak.” cümleleri ile ifade etti.


FABRİKA KURMAK İSTEYENLERE HAZİNE ARAZİSİ

Konuşmasında fabrika kurmak isteyenleri heyecanlandıracak bir açıklama yapan Başbakan, “OSB’lerde yatırıma uygun arsa yoksa, o zaman hazinenin arazilerinden uygun arsa verilecek. Diyelim ki büyük ölçekli organize sanayi dolu, arsa yok, yeni organize sanayi yapacak yer de yok, hazinenin elindeki arazilerden fabrika olmaya, şehrin imar planına uygun araziler bulunup yatırımcıya tahsis edilecek. Ayrıca büyük yatırımlar, organize sanayi bölgeleri dışında özel desteklenecek.” dedi.


23 il için yatırım teşvik programı açıklandı!


Haber Direkt


Geri Dön