26 / 04 / 2024

Kıbrıs'ta cami ve üniversite temeli eş zamanlı atıldı!

Kıbrıs'ta cami ve üniversite temeli eş zamanlı atıldı!

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın katılımlarıyla Lefîkoşa'daki camii inşaatının temeli atılırken, Girne'deki üniversitenin temel atma töreni sinevizyondan canlı olarak yayınlandı. Beşir Atalay, KKTC'nin bir eğitim adası haline geldiğini belirtti...



Bünyesinde İlahiyat Fakültesi de bulunan Yakın Doğu Üniversitesi tarafından inşa edilecek Kıbrıs'ın en büyük camii ile Yakın Doğu Üniversitesi imkanlarıyla kurulan, ancak idari ve akademik kadrosu bakımından bütünüyle özerk olan Girne Üniversitesi'nin temel atma törenleri eşzamanlı olarak gerçekleşti. Törene Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın yanı sıra, Yakın Doğu Üniversitesi Lefkoşa Kıbrıs (Near East University Nicosia Cyprus) yöneticileri ile Türkiye Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, KKTC Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, KKTC Cumhurbaşkanı vekili Sibel Siber, Türkiye ve KKTC'den basın mensuplarının da katılımıyla, Lefkoşa ve Girne'de eşzamanlı olarak gerçekleştirildi.

Törende konuşma yapan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, KKTC'nin bir eğitim adası haline geldiğini, sosyal ve ekonomik olarak KKTC için bu sektörü önemli gördüklerini belirterek, "Yüksek Öğretim Kurumu Başkanlığı olarak KKTC'deki üniversitelerin daha verimli gitmesi için her türlü katkıyı veriyoruz. YDÜ'ye geldiğimizde, kalite olarak KKTC'nin en parlak, en büyük üniversitesi. 21 bin öğrenciye ulaşmış, bu kadar fakültesi ile atılım yapan muhteşem bir kampüsü var... Yeni eklemesi ile, Girne Üniversitesi ile de çok ciddi bir açılım yapmış oluyor" dedi. YDÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Yrd. Doç. Dr. İrfan S. Günsel yaptığı açılış konuşmasında, "Yakın Doğu Üniversitesi'nin 35 yıllık birikiminden doğan Girne Üniversitesi, denizcilik alanmda bir dünya markası olma hedefinin fiziki ifadesidir. Bu adım, denizleri birbirine, okyanuslan Kıbrıs'a bağlama vizyonunun yeni temelidir. Eğitim ve sağlık Yakın Doğu Üniversitesi'nin bugüne dek en önemli manevi değerleri olmuştur. Yakın Doğu Camii'nin inşası ile birlikte, bu manevi bütünlüğe yeni bir ulvi değer daha eklenmiş olacaktır" dedi.

Toplam 30 dekarlık alanı itibarıyla ve toplam ibadet kapasitesi (aynı anda 10 bin l
Hürses

Geri Dön