19 / 04 / 2024

Yaz yaklaşıyor, devremülk alacaklar dikkat! Sizin de başınıza gelebilir...

Yaz yaklaşıyor, devremülk alacaklar dikkat! Sizin de başınıza gelebilir...

Yazın yaklaşmasıyla beraber vatandaşlar tatil planlarını yapmaya başladı. Devremülk alacak kişilerin dikkat etmesi gereken bazı hususlar bulunuyor. İşte devremülk alımında dikkat edilmesi gerekenler...



Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, "Okuyucuma bir hususu hatırlatayım. Devremülk, bildiğimiz kat mülkiyeti mevzuatına tabi bir sistem" ifadelerini kullanarak yazısına başladı ve devremülkün, devre tatil gibi bir kiralama sistemi olmadığının altını çizdi. Tamer Heper, devremül aidatlarının, her sene yapılması gerekli olan kat malikleri toplantısında belirlenen ortak gider ve aidat kapsamında ödendiğini vurguladı. 

"Devremülkü satın alırken yapılan bir sözleşme ile belirlemek mümkün değil" açıklamasında bulunan Heper, devremülkün alındığı an, tapuda işlemin yapıldığı an olduğuna dikkat çekerek artık sitenin yönetim planı ile bağlı olunduğunu dile getirdi. Aynı zamanda her yapıda olduğu gibi kat malikleri kurulunda alınan kararlara tabi olunduğunu ifade etti. 

Yaz yaklaşıyor, devremülk alacaklar dikkat! Sizin de başınıza gelebilir...

Satın alma anından itibaren müteahhitle ilişkinin kalmadığını aktaran Heper, "Devrelerin bir kısmı işin başında müteahhide ait olabilir ama neticede bunlar da satılacak ve iş kat maliklerine yani devremülk maliklerine kalacaktır" şeklinde konuştu. 

Heper, devremülk toplantılarındaki sorunun, bir miktar toplantıların devremülkün bulunduğu mahalde yanı yazlık bir bölgede gerçekleştiriliyor olması olduğunu ve her kat malikinin katılma imkanının olmaması olduğunu belirtti.

"Bir miktar da bir daireye sahip olan devremülk sahiplerinin içlerinden birini toplantıda oy sahibi olarak belirlenmesindeki zorluktur" açıklamasında bulunan Heper,  toplantılara usulünce katılma imkanı varsa ihtiyaçların inceleneceğini, aidatların da buna göre toplantıda hesaplanarak, işletme projesi haline getirileceğini dile getirdi. Heper, müteahhitin çoğunluk olmasına rağmen 3'te 1'den fazla oyu olmadığının altını çizdi.

Tarım Kredi Kooperatifi'nden dev kampanya! Çaykur çay, ayçiçek yağı, sebze indirimi! İşte 19 Mayıs 2022 fiyat listesi

Aralarında İstanbul,  Ankara  ve İzmir de var! TOKİ'den 12 ile yeni millet bahçesi projesi müjdesi!

Benzine 1 lira 4 kuruşluk yeni zam geldi! Pompaya yansıdı! Opet, Total, BP ve Petrol Ofisi 19 Mayıs 2022 fiyat listesi


Geri Dön