26 / 04 / 2024

Yaza göre evi yenilemek, bahçeleri düzenlemek lazım

Yaza göre evi yenilemek, bahçeleri düzenlemek lazım

İster kapıların arkasında ister güneşin altında yaşayın, yaz mevsimi bir çırpıda geliyor ve gardroptan mutfağa kadar enerjisini her yere yayıyor. Demek ki onun ritmine ayak uydurmak, yaza göre giyinmek, evi yenilemek, bahçeleri düzenlemek lazım



Sabah harika bir kahvaltı, ritmik bir müzik ile biraz dans, belki açık havada biraz kitap okumak, albümleri düzenlemek, öğlen saatlerinde bir Akdeniz salatası ve meyvelerle sağlık depolamak, akşam üzeri belki hamakta biraz siesta yapmak, uzun zamandır yapmayı planladığınız dekoratif değişiklikleri yapmak ve gece ay ışığında romantik bir yemek için hazırlanmak. Yaz gelmiş ve etraf enerji dolu; bir günü hayattan çalmışsınız, çok mu Hazırsanız evde tatil günü için hazırlıklara başlıyoruz:

- SEVDİĞİNİZ TATİL ATMOSFERİNİ CANLANDIRIN
Kartpostallar, fotoğraflar, kurutulmuş çiçekler ve hatıralarınızı el yazısı notlarla süsleyerek bir arada görebileceğiniz şekilde çerçeveleyin.

- YATAK ODASINA çİçEK DEMETLERİ
Taze çiçekler, atmosfer havasını ferah kokularıyla tazeler ve rahatlatır. Hafif kokulu cinslerden küçük çiçek demetleri hazırlayın, mini vazolara yerleştirin ve odanızın farklı köşelerine serpin. Karıştırmaktan çekinmeyin ve sürekli değitirin. Yaz, çiçeksiz asla olmaz.  

-RENGARENK KUMAşžLARI ORTAYA çIKARIN
Kumaş ve tekstil mevsim değişikliğini evde yansıtan en önemli dekorasyon öğelerinden biridir. Kanepe örtülerini, yastıkları veya masa örtülerini değiştirdiğinizde bile atmosfer değişir. Bu sezonun gözdesi çiçekli patchwork örtüler. İsterseniz kendiniz de yapabileceğiniz bu örtüyü her yaz başlangıcında dolaptan çıkartarak yeni mevsimin haber veren keyifli bir aile ritüeline dönüştürebilirsiniz.  

-İç MEK܂NLARI DA YEşžİLLENDİRİN
Evet, elbette ki sıcak mevsimlerde dış mekanlar hem görüntü hem de sunduğu rahatlıkla daha çok tercih ediliyor; yemyeşil bir bahçe veya rengarenk çiçeklerle kaplanmış bir terasla kendinize ait bir cennet yaratabilirsiniz. Ancak, açık hava alanlarını bitki ve çiçeklerle güzelleştirirken, iç mekanları da unutmayın; özellikle de salon ve TV odası gibi ana yaşam alanlarını. Bunun için saksıda bitkiler ve vazo çiçekleri haricinde, galvaniz kovalara yerleştireceğiniz yabani çiçekleri (erkeç sakalı, frenk maydanozu ve bolca çimen) veya gelincik ve papatya gibi iri demetler halinde kullanılabilen çiçekleri tercih edebilirsiniz.

-şžEZLONGLARINIZA HAYAT VERİN
Güneş ışıklarıyla solan ve yıpranan şezlong kumaşlarını değiştirmek için doğru zamandayız. Bu değişiklik için önce kumaş kaplamayı çerçevelerinden sökün, sonra iskeleti zımparalayın ve canlı bir renk tonuyla boyayın. Son adım olarak şezlongunuz için hem sağlam, hem de daha canlı renklerde bir kumaş seçmelisiniz; bunun için de ilk tercihiniz kanvas olmalı.

-PERDELERİ HAFİFLETİN
Havalar güzeleşince hem kendimizi balkon ve teraslara atarız, hem de pencereleri sonuna kadar açarak evde temiz hava akımını yaratırız. Rüzgarın bu etkisini perdelerinizde de hissedin. Kalın perdeleri şimdilik çıkarın, temizleyin ve kaldırın. Sezon için hafif, uçuşan tüller tercih edin.

-HOşž KOKULU çARşžAFLARDA SİESTA
Yaz mevsimi tazelenmek demek ise yatak odanıza da bu mood ‘u taşıyabilirsiniz. Özellikle de çarşaf, yastık kılıfı ve pike gibi dokularda: Yatak odası tekstillerinizi yıkadıktan sonra onları bir miktar kolalı su ve lavanta suyu kullanarak ütüleyin. Bunun için 0.5 lt su dolu bir sprey şişeye sadece birkaç damla esans yağı eklemeniz yeterli olur. Ferahlatan kokuyu, yatağa girdiğiniz anda hissedeceksiniz. Ayrıca tekstilleriniz yüzde 100 pamuklu olmalı.

-HAMAĞA MİNDER VE YASTIKLAR
Güneşlikli bir hamak, bir yaz günü öğleden sonrasında tatlı rüyalara dalmak için mükemmel bir yer. Ancak bu keyfi biraz daha artırmak için farklı renklerde, desenlerde ve büyüklüklerde minder ve yastıklarla içini doldurun.

- TERASTA RENK çARKI
Pencere pervazlarına, tentelere veya gazebolara asacağınız renkli cam mumluklar, güneş ışığı ile beraber zeminde hoş renk gölgeleri yaratır. Bu şekilde mekanınızı gökkuşağı renkleriyle doldurabilirsiniz.

-RÜZG܂R çANINIZI TASARLAYIN
Eski anahtarlar, vintage çatal-bıçaklar ve cam boncukları birleştirin ve bir ipe aralıklı olarak dizin. Bu diziyi açık havada rüzgar alan yüksek bir noktaya asın. Daha sonra arkanıza yaslanarak hafif çınlamalarını dinleyin.

-BAHçEYE GİZLİ IşžIKLAR
Aydınlatma işi, hem çok karışık bir teknoloji hem de çok basit. Ancak biz ikinci seçeneği tercih ediyoruz, hele de yaz geceleri için. Eski kavanozlar, seti bozulmuş bardaklar, çatladığı için mutfaktan uzaklaştırılmış kadehler, hindistan cevizi kabukları, deniz kabukları ve küçük kovalar gibi objeler, gizli ışıklandırmanın en ideal çözümü olan t-light mumları yerleştirmek için mükemmel noktalardır.

-çİçEK VE şžEKER KOKULARI
Sadece çiçekler değil, aromatik mumlar, hafif kokulu tütsüler, mini sabunlar ve koku kesecikleri de evinizin harika esanslarla dans etmesini sağlar. Bu kokuları hem raf içlerine, hem çekmecelere yerleştirebilirsiniz.

-AçIK HAVADA SİNEMA KEYFİ
Bunun için bir projektöre, bir ekrana (çamaşır ipine asacağınız beyaz bir çarşaf işinizi görebilir) ve birkaç filme ihtiyacınız olacak. Rahat etmenizi sağlayacak yastıklarla şezlongunuza uzanın ve bir kadeh kırmızı şarapla keyfinize bakın.      

-KENDİ KUMSALINIZI YARADIN
İhtiyacınız olan iki şey, rahat edebileceğiniz bir day-bed, hamak veya şezlong ile ve deniz dalgalarının rahatlatıcı sesini klasik müzikle birleştiren özel bir müzik albümü. Dinlendirici melodilerle doğanın efektlerini birleştiren bu tarz albümler sayesinde kendinizi bir ormanda veya sahilde hissediyor ve üzerinizdeki bütün kötü enerji ve stresi bırakıyorsunuz. Unutmayın, müzik ruhun gıdasıdır.

-KOKULU BİR KAMERİYE
Geniş bahçe ve verandalar için gazebo veya kameriye keyfi harikadır. Ama elbette ki çiçeklendirilirse... Bunun için hanımeli, yasemin, gece esanslı şebboy ve yaz zambakları tercih edebilirsiniz. Bol çiçek açan hoş kokulu güller de farklı bir seçenek olabilir. şžimdi tek eksiğiniz yumuşacık bir kanepe.

1. BENİM DEKORASYON TARZIM
“Yaşam alanında büyük ölçüde pastel tonlarını tercih ederim. çok fazla rengi bir arada görmek, sürekli olarak vakit geçirdiğim alanlarda beni fazlasıyla yorar. Evimizin dekorasyonunda fazla mobilya kullanmak istemedim, fonksiyonelliği ön planda tutmaya çalıştım. Keskin hatların yanı sıra modern klasik bazı ufak parçalarla, hatta antika bir tabloyu da ekleyerek bütünlüğü sağlamaya çalıştım. Belli bir fonksiyonu olmayan, kullanmadığım ürünleri evde barındırmıyorum. Bunun dışında ışığı doğru şekilde kullanmak ve ayna yerlerini ışığa ve mekana göre uygulayarak mekanı daha ferah göstermeyi başardık. Genelde evde arkadaşlarımızla vakit geçiriyoruz. Dvd seyrediyoruz, müzik dinliyoruz, oyunlar oynuyoruz. Bu ara eşim ve arkadaşlarım için farklı yemekler yapıp onlara tattırmak bana inanılmaz zevk veriyor. ”

Dilruba Sarıyer çelepçi

2. YENİLİK
BANYOMDA GALA AçTI
Mastella marka banyo tasarımları çakmak Yapı 'nın showroomlarında görücüye çıktı.
Markanın koleksiyonunnda yer alan Kalla model lavabo adını benzer bir forma sahip gala çiçeğinden almış. Ayaklı ve tezgahüstü olmak üzere iki çeşidi olan lavabonun küveti de var.

3. TEKNOLOJİ
IşžIĞA YÖN VEREN MARKA
Schneider Electric, Sedna anahtar-priz serisinde estetik, tasarruf ve güvenliği bir arada sunuyor. Serideki uzaktan kumandalı dimmer sistemi, bulunduğunuz yerden ışığın şiddetini kontrol etme imkanı sunuyor. çocukların güvenliği düşünülerek çocuk koruma özelliğinin standart olarak yer aldığı seride, dokuz renk alternatifi ve beyaz&krem, renkli ve metalik modelleriyle de mekanın dekorasyonuna uygun bir stil yaratmanıza imkan veriyor.

Yasemin Aksoy/Milliyet Emlak


Geri Dön