24 / 04 / 2024

Yazıcık Konutları tarihi dokuyu yaşatacak!

Yazıcık Konutları tarihi dokuyu yaşatacak!

Şahinbey Belediyesi tarafından uygulanan ve bütün Türkiye’ye örnek gösterilen kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında inşasına başlanan Yazıcık konutları’nın tarihi dokuya uygun olarak hazırlanan projesi göz kamaştırıyor.




Şahinbey Belediyesi tarafından uygulanan ve bütün Türkiye’ye örnek gösterilen kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında inşasına başlanan Yazıcık Konutları’nın tarihi dokuya uygun olarak hazırlanan projesi göz kamaştırıyor.


Beş bölgede devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarıyla vatandaşlar için modern yaşam alanları oluşturan Şahinbey Belediyesi, tarihi ve kültürel dokuya da büyük önem veriyor. Yazıcık Mahallesi’nde kamulaştırması yapıldıktan sonra yıkılan evlerin yerine yapılacak olan Yazıcık Konutlarının inşası başladı. 1-2 katlı olacak şekilde projelendirilen ve Selçuklu Mimarisi ile Osmanlı Mimarisinden alıntılar bulunan Yazıcık konutlarının projesi her kesimden insanın dikkatini çekerek, beğeni topluyor.

162 konut ve 24 işyerinin yapılacağı Yazıcık Konutları’nın önümüzdeki yıl bitirilmesinin planlandığını söyleyen Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, konutlarla ilgili bilgiler verdi. Kentsel Dönüşüm yaparken tarihi dokuya ve kültürel yapıya özellikle dikkat etiklerini ifade eden Başkan Tahmazoğlu şöyle konuştu:


“Bu mahallemizde kentsel dönüşüm çalışmalarına geçtiğimiz yıl başlamıştık. Yıkımların ardından burada 162 adet 1+1, 2+1 ve 3+1 konutların yapımına başladık. Gelecek yıl Ağustos ayında tamamlayarak hak sahiplerine vereceğiz. Hedefimiz tarihi dokumuzu koruyarak, bölgedeki çarpık yapıları temizlemektir. Yıkım yaptığımız bu alanda evler, briketten yapılmış oturulacak durumda olmayan yerlerdi. Bu konutların yerine 2 katı geçmeyecek şekilde eski mimari yapılarımızdan alıntılarla tarihimizi canlandıracak olan konutlar yapmaya başladık. Amacımız tarihi dokumuzu korumak ve kültürel yapıya uygun konutlar yapmaktır. Yazıcık Konutlarımız şimdiden hayırlı uğurlu olsun" dedi.



Milliyet


Geri Dön