24 / 04 / 2024

Yazlığı olan milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! Siz de yaptırabilirsiniz...

Yazlığı olan milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! Siz de yaptırabilirsiniz...

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugün yazlık sitelerdeki evlerde yapılan tadilatları kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o yazısı...



Okuyucunun sitesindeki binaların müstakil villa mı yoksa bloklardan mı oluştuğunun belli olmadığını aktararak yazısına başlayan Tamer Heper, müstakil villa olması durumunda binasında onarım yapmasının sakıncası olmadığına dikkat çekti. Ancak bloklardan meydana geliyorsa diğer bağımsız bölümlerle ilgili yasayı şu şekilde açıkladı:

“Kat maliklerinden biri bütün kat maliklerinin beşte dördünün yazılı rızası olmadıkça gayrimenkulün ortak yerlerinde inşaat, onarım ve tesisler, değişik renkte dış badana veya boya yaptıramaz.”

***

Onarım için dahi beşte dört izin arandığının altını çizen Heper, "Onarım demek tamirat demektir. Tamirat, bozulmuş bir yerin düzeltilmesi demektir" dedi. Tamer Heper, ancak bir yer bozulmuşsa ve beşte dört imza toplanamaması halinde bu arızanın onarılmadan mı bıraklacağıyla ilgili olarak yasadaki onarım kelimesinin yersiz olduğuna dikkat çekti. 

Yazlığı olan milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! Siz de yaptırabilirsiniz...

Heper, yasadaki cümlenin devamı olduğuna vurgu yaparak, cümleyi şu şekilde aktardı: 

“...Ortak yer ve tesislerdeki bir bozukluğun anayapıya veya bağımsız bir bölüme veya bölümlere zarar verdiğinin ve acilen onarılması gerektiğinin veya anayapının güçlendirilmesinin zorunlu olduğunun mahkemece tespit edilmiş olması halinde bu onarım ve güçlendirmenin projesine ve tekniğine uygun biçimde yapılması konusunda kat maliklerinin rızası aranmaz.”

***

Okuyucunun onarımı yapabilmesi için, mahkemece bilirkişi incelemesi yapılmasının ve onarımın acilen yapılması gerektiğinin raporlanmasının gerekli olduğunu vurgulayan Tamer Heper, "Okuyucumun durumu bu. Ancak onarım için bu kadar ilave masrafa ve herkesin beceremeyeceği bu kabil girişimin yersiz olduğu kanaatindeyim. Bir arıza var ise bu giderilmelidir, ama sistemimiz budur"

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Fahiş kira artışlarında 3’lü plan için düğmeye basıldı!

Benzin ve motorine dev zam kapıda! 30 TL'yi zorlayacak! İşte Opet, Total, BP ve Petrol Ofisi 24 Mayıs 2022 fiyat listesi

Altın fiyatları gümbür gümbür geliyor! Gram altın, çeyrek altın ne kadar? Son dakika canlı altın fiyatları 24 Mayıs 2022

 


Geri Dön