25 / 04 / 2024

Yazlık bölgelerde kiralar yüzde 50 arttı!

Yazlık bölgelerde kiralar yüzde 50 arttı!

Pandemi sonrasında yazlık evlere talep artmasıyla beraber Çeşme ve Bodrum gibi gözde tatil bölgelerinde kira fiyatları, ev fiyatlarıyla yarışır hale geldi.



Koronavirüs salgını ile beraber şehir dışında bahçeli ev arayışına giren vatandaş yazlıkların olduğu bölgelerde nüfus patlamasına sebep oldu. Milliyet'te yer alan habere göre; artan talep, konut fiyatlarının tavan yapmasına yol açtı. Çeşme’de, havuzun ortak kullanıldığı bir sitede 3 aylık kira bedeli 350 binden başlayıp 750 bin liraya kadar çıkabiliyor. Pandemiyle beraber 185 bin olan nüfusu 750 bine çıkan Bodrum’da ise yazlık kiraları 100 binden başlayıp 1 milyon liraya kadar çıktı. Marmaris’te de günlük kira bedeli bin ile 5 bin lira arasında değişiyor.

Yazlık bölgelerde kiralar yüzde 50 arttı!

Çeşme’de yüzde 50 

Gayrimenkul danışmanı Serhat Önyer, koronavirüs salgınıyla beraber kiralık ev fiyatlarının Çeşme’de yükseldiğini ve gelir düzeyi orta seviyede olanlar için zorlayıcı olduğuna vurgu yaptı. Önyer, otoyolun tamamlanmasının ardından bölgeye, İzmir’in yanı sıra Bursa ve İstanbul’dan da talep olduğunu söyledi. Gayrimenkul danışmanı Hürriyet Doğan ise, Alaçatı’daki ortak havuzlu sitede, 3 banyo ve 4 odalı evin sezonluk kirasının 165 bin lira oldu. Geçen yıla göre bölgede kira fiyatlarında yüzde 50 ile 60 arasında arttı” dedi.

Çeşme esnafı da ilçe nüfusunun artışından mutluluk duyduğunu dile getirdi. İnsanlar kendilerini güvende hissettiğini belirten esnaf, “Çeşme, bu yıl en kalabalık kışını yaşadı. Bundan üç, dört yıl önce bir ev alabileceğiniz rakamlara, şu an ancak kiraya çıkabiliyorsunuz” ifadelerini kullandı.

Karantina süresince temiz hava ve bahçeli ev hayali kuranların talepte patlama yaptığını söyleyen Marmaris Emlakçılar Derneği ve İstanbul Emlak Müşavirleri Federasyonu Başkanı Zülfikar Soyvural ise, “Yaz sezonunda Marmaris ve kırsal turistik mahallelerinde günü birlik ya da sezonluk kiralık müstakil villa kalmayacak gibi görünüyor” diye konuştu. Finans ve Emlak Uzmanı Figen Gedik de, “Ultra lüks dediğimiz içinde havuzu, bahçesi, yaşam alanları olan, 4+1 ve üstü villalar günlüğü 3 bin ile 5 bin lira arasında alıcı buluyor” dedi.

Yazlık bölgelerde kiralar yüzde 50 arttı!

Mülk sahiplerine çağrı 

Bodrum Emlak Müşavirleri Derneği Sözcüsü Serkan Zeki Öztuncay ise, “Bodrum’da pandemiden sonra günlük ve sezonluk ev kiralarının yüzde 50 arttı. Salgının yanı sıra yaşanan depremle bölgede kiralık ve satılık fiyatları üçe katlandı. Mülk sahiplerinin biraz insaflı davranmasını istiyoruz. Pandeminin ardından kiracı bulmakta güçlük çekecekler” uyarısında bulundu.

Tatil bölgelerinde kira fiyatları 3'e katlandı!


Geri Dön