20 / 04 / 2024

YDA Group 5 yılda 7.2 milyar dolarlık inşaat yapacak!

YDA Group 5 yılda 7.2 milyar dolarlık inşaat yapacak!

YDA Group’un Başkanı Hüseyin Aslan, “2 milyar dolarlık 4 şehir hastanesi ve 2.1 milyar dolarlık da diğer altyapı taahhüt işleri, ayrıca 3 milyar doları aşan kendi gayrimenkul geliştirme projelerimizle 5 yılda 7 milyar doları aşan iş bitireceğiz” dedi.



ANKARA’nın en güçlü inşaat firmalarından YDA Group’un Başkanı Hüseyin Aslan, “2 milyar dolarlık 4 şehir hastanesi ve 2.1 milyar dolarlık da diğer altyapı taahhüt işleri, ayrıca 3 milyar doları aşan kendi gayrimenkul geliştirme projelerimizle 5 yılda 7 milyar doları aşan iş bitireceğiz” dedi.


YDA Grup, önümüzdeki 5 yılda 7.2 milyar dolarlık inşaat bitirecek. Kayseri, Manisa, Konya ve Şanlıurfa şehir hastanelerini ‘PPP’ modeliyle üstlendiklerini belirten Hüseyin Aslan, ayrıca hala limanı, hızlı tren hatları ve diğer altyapı işleriyle birlikte yaklaşık 4 milyar dolarlık işi üstlendiklerini anlatan YDA Group Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Aslan, “Kendi gayrimenkul geliştirme işlerimiz de çok iyi gidiyor. Ağırlık Ankara’da olmak üzere 5 yıl içinde 3.2 milyar dolarlık (üçü devam ediyor, üçü başlayacak) inşaat işimiz var” dedi.


2015 ÇOK İYİ GEÇTİ


YDA Group 5 yılda 7.2 milyar dolarlık inşaat yapacak!


YDA Group için 2015’in çok başarılı bir yıl olduğunu söyleyen Hüseyin Aslan, şöyle konuştu: “Ankara’nın en hızlı değer kazanan bölgesi Yenimahalle’deki en büyük proje olan 1855 konutluk YDA Park Avenue projemize çok yüksek talep geldi. Projemizin ilk etap dairelerinin  yüzde 95’i satıldı. Yoğun talebi karşılamak için ikinci etabı planlanandan çok erken satışa sunduk. Projedeki YDA Park Avenue Life cadde mağazaları, marka kafe ve restoranlar ile bölge ticari anlamda Ankara’nın yeni cazibe merkezi olacak. Projemizin birinci etabını Temmuz 2016’da, ikinci etabını ise Mayıs 2017’de teslim  edeceğiz.


DEV PROJELERE FİNANSMAN


Kamu Özel Ortaklığı modeliyle (PPP-Public Private Partnership) yapımı süren 1583 yataklı “Kayseri Entegre Sağlık Kampüsü” projemizin finansmanında yerli ve yabancı bankalarla anlaşma sağladık. Toplam 420 milyon Euro’luk bir yatırım olan hastane için 105 milyon Euro öz kaynaklarımızla, kalan 315 milyon Euro ise bankalar tarafından karşılanacak. Dalaman Havalimanı Yeni İç Hatlar Terminal Binasının yapımına başladık, yeni terminal binasının 200 milyon Euro’luk yatırım bedeli ve  Dalaman Havalimanı iç ve dış hatlar terminallerinin 25 yıllık işletme hakkının devir bedeli KDV dahil 831 milyon 900 bin Euro ile toplamda Dalaman için  1 Milyar Euro’luk yatırım yapıyoruz. 


2015 ödüllerle onure olduğumuz bir yıl da oldu. Gayrimenkul sektörünü en iyiyi teşvik etmek amacıyla Hürriyet tarafından düzenlenen ‘Sign of the City Awards 2015’ yarışmasında HABOM projesiyle ‘En İyi Endüstriyel/Lojistik Yapı’ ve ‘En Yeşil Bina (Tamamlanmış)’  kategorilerinde birincilik ödülünü alırken, YDA Park Avenue gayrimenkul projemiz de ‘En İyi Dönüşüm Projesi’ kategorisinde ‘Premium Proje’ seçildi.


Finans dünyasının Oscarları “Bonds & Loans Türkiye Ödülleri”nde de 6 ödül almaya hak kazandık. 200 milyonluk liralık tahvil ihracımızla EBRD’nin ilk kez Türk lirasına yatırım yapması, Dalaman Havalimanı yine EBRD’nin Finanse Ettiği İlk Bölgesel Havalimanı ve Türkiye’nin ilk Şehir Hastanesi Projesi olan Kayseri Şehir Hastanesi; şehir hastaneleri arasında finansmanında anlaşma sağlanan ilk proje olmasıyla ödüle hak kazandı.”



22 YAŞINDAYKEN PATRON KOLTUĞUNA OTURDU


ASLEN Malatyalı olan Hüseyin Arslan, babası Yaşar Dede Arslan’nın vefatı üzerine 1993’te 22 yaşındayken patron koltuğuna oturmuştu. “Ailemiz 1954’te Ankara’ya göç etmiş. Ben Ankara’da doğdum. ODTÜ İnşaat’ı bitirdim” diyen Hüseyin Arslan, babasının gıda, tekstil, altın, döviz ve sonra da inşaat işine girdiğini belirterek, “Yaşar Dede Arslan’ı YDA olarak şirketimize isim yaptık” diyor.


Ankara’da ‘süper’ projeler başlıyor


YDA Group Başkanı Hüseyin Aslan, bu yıl Ankara’da konut projeleri geliştirmeye  devam edeceklerini belirterek, “Söğütözü’nde 336 lüks konut ve ofisten oluşan karma gayrimenkul projemiz, yine Söğütözü’nde A Plus ofis ve cadde mağazalarından oluşan Tower projemizin büyük ilgi göreceğine inanıyoruz. Batıkent’te 4500 konut ve 40 bin metrekare AVM’den oluşan projemiz, Çayyolu Alacaatlı mevkiinde Park Caddesi ekseninde 493 konut, sosyal tesisler ve ticari alanlardan oluşan projemiz bu yıl ses getirecek. İstanbul’da ise İstanbul Ataşehir Finans Merkezi’ndeki Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK)  hizmet binasının yapımına devam ediyoruz” dedi.


PPP’de büyük işleri YDA aldı


KAMU özel sektör ortaklığı modeliyle yapımı süren şehir hastaneleri projelerinde hem yatırımcı hem de yapımcı firma olarak görev aldıklarını anlatan Hüseyin Aslan şu bilgileri aktardı: “1583 yataklı Kayseri Şehir Hastanesi, 838 yataklı Konya Şehir Hastanesi, 558 yataklı Manisa Şehir Hastanesi ve 1700 yataklı Urfa Şehir Hastanesi projelerimiz devam ediyor. Bu projeler tamamlandığında hizmet sektöründe de büyük oyuncu olacağız. ‘Kurumsallaşma ve sürdürülebilir-lik’ için tüm adımları atıyoruz. TURKRating’den uzun vadelide TR AA, kısa vadelide TR A1 kredi notu ile inşaat sektörünün ilk ve en iyi notunu aldık. Biz artık; inşaat-taahhüt, gayrimenkul geliştirme, havalimanı işletmeciliği, PPP, medikal-sağlık, enerji, tarım, açıkhava dijital reklamcılık ve güvenlik-catering gibi birçok sektörde olan bir grubuz.”


Hürriyet


Geri Dön