23 / 04 / 2024

YDA Group gayrimenkul sektöründe büyümeyi hedefliyor!

YDA Group gayrimenkul sektöründe büyümeyi hedefliyor!

YDA Group Ankara’da yatırıma devam edecek. Başarılı projelerde talep sorunu olmadığını belirten YDA Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan, gayrimenkul sektöründeki projelerini anlattı.



YDA Group Ankara’da yatırıma devam edecek. Başarılı projelerde talep sorunu olmadığını belirten YDA Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan, “Her zaman belirttiğim gibi 4D’yi bir araya getirebilen, yani doğru ve makul fiyat politikasıyla, doğru lokasyonda. ihtiyaçlara cevap veren doğru proje ve doğru, dürüst, kaliteli iş yapan, güvenilir firmaların yapacakları markalı konut projelerinde bir talep riski olacağım düşünmüyorum. Bunun da en güzel örneği Yenimahalle’deki en büyük konut projesi olan 1855 konutluk YDA Park Avenue projemize olan talep, ilk etap dairelerin yüzde 95’i satıldı, yoğun talebi karşılamak için ikinci etabı erken satışa sunduk” dedi.


Arslan projenin birinci etabının Temmuz 2016’da, ikinci etabının ise Mayıs 2017’de teslim edileceğini ifade etti. Park Avenue’da konsept proje mimarı Bütüner Mimarlık’tan Hüseyin Bütüner.


BATIKENT’TE 4.500 KONUT

Yeni projeleri hakkında bilgi veren Arslan. “YDA Park Avenue projemizin başarısının, bu yıl sonuna doğru lansmanını yapmaya hazırlandığımız Söğütözü’nde 336 lüks konut ve ofisten oluşan karma kullanımlı gayrimenkul projemiz ve yine Söğütozu’nde A plus ofis ve cadde mağazalarından oluşan Ankara’da önemli bir marka olacak Tower projemize yansıyacağına inanıyoruz. Ayrıca, Batıkent’te 4 bin 500 konut ve 40 bin metrekare AVM’den oluşan projemizle, yine Ankara’nın en hızlı gelişen bölgelerinden olan Çayyolu Alacaatlı mevkiinde Park Caddesi eksenindeki 493 konut, sosyal tesisler ve ticari alanlardan oluşan projemizle birlikte kentin hemen hemen her bölgesinde prestijli yapılar inşa edeceğiz” diye konuştu.


YURTDIŞINDA DA BÜYÜYECEK

Arslan, İstanbul’da, TOKI tarafından inşa edilecek, İstanbul Ataşehir Finans Merkezi’ndeki Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun hizmet binasının yapımına devanı ettiklerini söyledi. Uluslararası arenada da marka projelere imza attıklarını söyleyen Arslan.” Bu yıl hizmete açılan Kazakistan Astana Milli Parkı bunlardan biri. Önümüzdeki yıl içinde yine Rusya’dan Suudi Arabistan’a pek çok ülkede böyle önemli projeleri hayata geçirmeyi hedefliyoruz” dedi.


HASTENELER YAPIYOR

Kamu özel ortaklığı modeliyle yapıtın süren şehir hastaneleri projelerinde hem yatırımcı hem de yapımcı firma olduklarını belirten Arslan. 1583 yataklı Kayseri Şehir Hastanesi, 838 yataklı Konya Şehir Hastanesi, 558 yataklı Manisa Şehir Hastanesi ve 1700 yataklı Urfa Şehir Hastanesi projelerine devam ettiklerini ifade etti. Enerji sektöründe yatırından arttırmak istediklerini dile getiren Arslan. “Jeotermal enerji projeleriyle. tarım sektöründe de topraksız sera ve hayvan yetiştiriciliğine yönelik öncü niteliğinde projelerimizle önemli atılımlar yapmayı planlıyoruz” dedi.


yda.com.tr/


Hürriyet Ek


Haber Star Gazetesi'nin ekinde şu şekilde yer aldı;


YDA Group Yönetim Kurulu Bakanı Hüseyin Arslan, özellikle Ankara'da konut sektöründe prestijli gayrimenkul projeleri geliştirmeye devam edecekleri bir yıl olarak gördüğü 2016'yı yeni projelerin hayata geçeceği bir yıl olarak da gördüklerini söyledi. Ankara'nın önemli yerleşim alanlarından Batıkent'te 4.500 konut ve 40 bin metrekare AVM'den oluşan projeleriyle, kentin hemen hemen her bölgesinde Ankara'daki konut sektöründe çıtayı yukarıya taşımayı hedeflediklerini söyleyen Arslan" İstanbul'da yine çok prestijli bir proje olan,  TOKİ  tarafından inşa edilecek İstanbul Ataşehir Finans Merkezi'ndeki Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) hizmet binasının yapımına devam ediyoruz "dedi. 

Önümüzdeki yıl içinde pek çok ülkede önemli projeleri hayata geçirmeyi hedeflediklerini söyleyen Arslan "Hâlihazırda devam eden projelerimizin yanı sıra, portföyümüzde yer alan gayrimenkul proje geliştirmeden, havaalanı yapım işletmeciliğine, tarımdan enerjiye pek çok yeni projenin adımlarını attığımızı söyleyebiliriz. 2016 yılı için de başarılı projelerimizle ilklere imza atmaya devam etmeyi hedefliyoruz" dedi. 


TALEPLER BEKLEMEDEYDİ 

2015'in ülke için zor geçtiği değerlendirmesinde bulunan Arslan "Hem bölgemizdeki sorunlar hem de seçimlerle geçen bir yıl olarak özellikle gayrimenkul sektörü açısından taleplerin beklemeye alındığı bir dönem yaşadık. Faizlerdeki artış, seçimler ve belirsizlik nedeniyle 2015 yılında ilk kez konut satışlarında Eylül'de bir önceki yılın aynı ayma göre yüzde 20,1 daralma yaşandı"dedi. 


Star İnşaat Dekorasyon


Geri Dön