29 / 03 / 2024

YDA İnşaat'a TR A1 kredi notu!

YDA İnşaat'a TR A1 kredi notu!

YDA İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. almış olduğu bu derecelendirme notu ile inşaat ve taahhüt sektöründe ilk, reel sektörde ise en yüksek notu alan firma oldu.



TurkRating (İstanbul Uluslararası Derecelendirme Hizmetleri A.Ş.) YDA İnşaat’a uzun vadeli TR AA (güçlü kredi kalitesi), kısa vadelide ise en yüksek not olan TR A1 (en güçlü borç ödeme kabiliyeti) kredi notu verdi.


YDA İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. almış olduğu bu derecelendirme notu ile inşaat ve taahhüt sektöründe ilk, reel sektörde ise en yüksek notu alan firma oldu. YDA Group Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan, yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:


“Geçtiğimiz aylarda sermaye piyasasındaki ilk tahvil ihracında yakaladığımız başarı ve TURKRating’in derecelendirme notu şirketimizin performansına, stratejik sektörlerde konumlanmasına, güçlü büyümesi ve yatırım vizyonuna hem yatırımcılar, hem de uluslararası kuruluşlar tarafından duyulan güvenin güçlü bir göstergesidir. Şirketimize duyulan güveni pekiştirip önümüzdeki ay gerçekleştirmeyi planladığımız ikinci tahvil ihracımıza olumlu tesir edeceğine inanıyorum.”


Şirketin projeleri arasında Diyarbakır Havaalanı Terminal Binası, Ordu Çevre Yolu ile Tokat Niksar Yolu, Ümraniye, Sarıyer, Muş Devlet Hastaneleri ve Ankara-İzmir Hızlı Tren Projesi Polatlı-Afyon Kesimi altyapı yapım işi gibi altyapı ve üstyapıya yönelik inşaat taahhüt projelerinin yanı sıra; YDA Park Avenue, Söğütözü Residences, The İstanbul Veliefendi Residences, The Kayseri Forum Residences ve  Ankara  Business Centre gibi markalı gayrimenkul geliştirme projeleri de yer alıyor.


 Hürriyet


Geri Dön