25 / 04 / 2024

Yedi Mavi Zeytinburnu satışa çıktı!

Yedi Mavi Zeytinburnu satışa çıktı!

Kalkavan Yapı, Hasan Sever İnşaat ve Gül Yapı Gayrimenkul Geliştirme İş Ortaklığı’nda, İstanbul’un en değerli arazilerinden TOBB’un Zeytinburnu arazisi üzerinde hayata geçirilecek Projesi’nde satışlar başladı.



Kalkavan Yapı, Hasan Sever İnşaat ve Gül Yapı Gayrimenkul Geliştirme İş Ortaklığı tarafından hayata geçirilen Yedi Mavi Projesi 63,5 dönüm arazi üzerinde rezidans (Konut), ofis, AVM ve apart otelin yer alacağı toplam 1047 adet bağımsız bölümden oluşuyor. 17 katlı 6 blokla hayalleri hayatın merkezinde buluşturan Yedi Mavi Projesi’nde eşsiz deniz manzarasına sahip 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 ve 5+1 olmak üzere 5 farklı daire seçeneği yer alıyor. Ayrıca projede elektrikli araçların da kullanımına uygun 2 bin 600 araçlık otopark alanı bulunuyor. Kalite ve konfora önem veren ailelerin taleplerine cevap verecek şekilde tasarlanan projede daireler 75 metrekareden başlayıp 400 metrekareye kadar çıkıyor. İlk olarak sadece konutların satışına başlanan Yedi Mavi’de metrekare fiyatları ise 13 bin liradan başlıyor.


İstanbul’un Yeni Hediyesi… 6 Kule 1 Yaşam Denizden Gelen İlham…

Yedi Mavi isminin doğuş hikayesini anlatan Kalkavan Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazım Kalkavan, “Projemizde 6 adet kule olsa da, akıllı ev sisteminden rezidans hizmetlerine, çocuk oyun alanlarından yüzme havuzlarına, spa salonlarından fitness salonlarına kadar birçok sosyal donatının yanı sıra, şık restoranlar, kafeler, birçok prestijli Türk ve dünya markasını bir arada bulabileceğiniz mağazalar, alışveriş ve sosyal aktivitelerin merkezi olacak Mavi Cadde, ayrıca evinizden veya ofisinizden adımınızı attığınızda kendinizi sosyal yaşamın içinde bulacağınız spordan kültür sanata kadar farklı sosyal etkinliklere katılma imkanı sunan Mavi Meydan ile aslında koskocaman bir yaşam vaat ediyoruz. Bunların hepsi bir araya gelince denize açılan eşsiz bir hayat, yani İstanbul’un yeni hediyesi Yedi Mavi oluşuyor” dedi.


Yedi Mavi Zeytinburnu satışa çıktı!

Lüksün Tanımını Değiştiren Proje Yedi Mavi’nin Yüzde 80’i Yeşil Alan ve Deniz Manzaralı

Projede dünyaca ünlü mimar Murat Tabanlıoğlu’nun imzası olduğunun altını çizen Kalkavan, “Projede geçmişle geleceği bugünün değerleriyle bir araya getirerek deniz temasını da içinde barındıran bir yaşam modeli tasarladık. Şehir ve denizle iç içe sıra dışı bir mimari olarak denizden ilham alarak tasarlanan, şehrin dokusuyla denizi buluşturan Yedi Mavi’nin yüzde 80’i deniz manzaralı ve geniş teraslı dairelerden oluşuyor. 63 dönümlük arazimize 6 blok inşa ederek her 10 dönüme 1 blok yapmış olacağız. Yani 50 bin metrekare yeşil alana sahip bir proje yapıyoruz. Bu da yaklaşık projenin yüzde 80’ine denk geliyor. Bu sayede, birbirini kesmeyen hepsi ayrı panoramada manzaraya hakim olan ve mavinin 6 tonu ile adlandırdığımız bloklar adeta denizle kucaklaşacak. Yedi Mavi’de dairelerin çoğu, tüm yaşam alanlarından denizi görme imkanına sahip olacak” diyerek projenin özellikleri hakkında bilgi verdi.


Önce Konutlar Satışta

İlk olarak sadece konutları satışa çıkardıklarını vurgulayan Kalkavan, “Konutta yaklaşık 110 bin metrekarelik alan satacağız. Metrekare fiyatlarımız ise 13 bin liradan başlayacak. Ofisler, otel ve dükkanlar ile ilgili henüz net bir kararımız olmadığı için şimdilik kiralama yoluna gideceğiz gibi görünüyor” dedi.


Üç Ayda Projenin Yüzde 18’ini Sattık

Yedi Mavi’ye çok yoğun bir talep olduğu için Haziran ayında ön satışa başladıklarını belirten Kalkavan, “O zamandan bu yana geçen üç aylık süreçte projenin yaklaşık yüzde 18’ini sattık. Yedi Mavi günden güne kazandıracak bir proje olduğu için yatırımcının uzun zamandır beklediği bir proje ” diyerek ön satıştan bu yana geçen 3 aylık sürede yatırımcıya yaklaşık yüzde 10 kazandırdıklarını dile getirdi.


Yedi Mavi Zeytinburnu satışa çıktı!


Lansmana Özel Yüzde 5 Peşin, 120 Ay Yüzde 0.70 Faiz Oranı

Son üç aylık süreçte ülkemizde yaşanan gelişmeler sonrasında inşaat sektörünün büyük fedakarlıklarla yaptığı kampanyalar, bankaların faizleri yüzde 1’in altına çekmesi, 150 metrekare ve üzerindeki dairelerde KDV oranın düşürülmesi ve gayrimenkul sertifikasının yasalaşmasının sektörün, ekonominin canlanmasına büyük katkı sağladığına ve daire sahibi olmak isteyenler ve yatırım yapmak isteyenler için ise kaçırılmayacak bir fırsat doğduğuna dikkat çeken Kalkavan, “Biz de bu bağlamda üzerimize düşeni yaparak Emlak Konut ve GYODER’in yaptığı kampanyalarda belirlenen peşinatın da altında bir peşinatla satışa çıkıyoruz. Bu kampanyamız kapsamında yüzde 5 peşin vererek ister 120 ay yüzde 0.70 faiz oranıyla, ister 60 ay yüzde 0.42 faiz oranıyla Yedi Mavi’den lansman süresince daire sahibi olunabilecek ayrıca kendi bünyemizde çeşitli ödeme planları da sunuyoruz” dedi.


Trafiksiz Yaşam Vaat Ediyor

Kalkavan, Belgradkapı, Silivrikapı, Mevlanakapı ve Topkapı gibi İstanbul’un tüm kapılarından denize açılan şehrin altın kapısı Yedi Mavi’nin, İstanbul’un en merkezi lokasyonlarından birinde yer aldığına ve önemli ulaşım akslarının yanı başında bulunduğuna dikkat çekti. Kalkavan, ayrıca projenin Tarihi Yarımada’nın içinde yer alması ve  Marmaray  Projesi, İDO Bakırköy Terminali, Ataköy Marina, Atatürk Havalimanı, İDO Yenikapı Terminali, E-5 ve TEM gibi çok önemli ulaşım akslarının yanı başında olmasının İstanbul trafiğinde çok büyük avantaj olduğuna vurgu yaparken “Tamamlanması beklenen büyük projelerle günden güne daha da değerlenecek bir lokasyondayız; Aralık 2016’da açılacak Avrasya Tüneli ile İstanbul'da araç trafiğinin yoğun olduğu Kazlıçeşme-Göztepe arasındaki mesafe 15 dakikaya inecek. Yine Galataport Projesi de bölgeye büyük değer katacak. Bu projelerin bitmesiyle Yedi Mavi’nin zaten çok değerli olan lokasyonu, İstanbul’un her yerine trafiksiz ulaşım sağlayacak” diyerek sözlerini tamamladı.



Web: http://yedimavi.com.tr/


Haber Milliyet'te şöyle yer aldı


Zeytinburnu sahilde TOBB arazisinde hayata geçirilecek Yedi Mavi’de satışlar başladı. Projenin 3 ay önce alanlara yüzde 10 getiri sağladığı belirtildi


Kalkavan Yapı, Hasan Sever İnşaat ve Gül Yapı Gayrimenkul Geliştirme İş Ortaklığı tarafından Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) Zeytinburnu arazisi üzerinde hayata geçirilecek Yedi Mavi projesinde satışlar başladı. 6 kule olarak yükselecek proje, rezidans konut, ofis, AVM ve apart otelin yer alacağı proje toplam 1047 bağımsız bölümden oluşuyor. 17’şer katlı bloklarda 5 farklı daire seçeneği yer alıyor. İlk olarak konutların satışına başlanan Yedi Mavi projesinde lansman dönemi olan bir ay boyunca metrekare fiyatları 13 bin liradan başlıyor. En düşük daire fiyatı ise 1 milyon 200 bin lira. 


Haziran ayında başlayan ön satış döneminde projede yüzde 18 oranında satış yapıldığı ifade edilirken, aradan geçen üç ayda projenin yatırımcısına yüzde 10 kazandırdığı vurgulandı. Proje tamamlandığında ise getiri oranının yüzde 70 olacağı tahmin ediliyor. 

TOBB’ye ait arsayı 2011 yılında ihaleyle alan ortaklık, uzun süre bu değerli arsaya uygun proje için çalıştıklarını ifade etti. İstanbul’un en değerli arazileri arasında sayılan 63 dönüm alan için yapılan ihalede 1 milyar 140 milyon lira bedel taahhüt edilmişti. 


45 dönüm yeşil alan

Kalkavan Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazım Kalkavan, satışa çıkardıkları konut alanlarından yaklaşık 2 milyar lira ciro beklediklerini açıkladı. Ayrıca projede TOBB’la yüzde 50-50 hasılat paylaşımı modeli olduğunu aktaran Kalkavan, kira gelirlerinin de aynı şekilde paylaşılacağını söyledi. 


Kalkavan, ‘Yedi Mavi’ isminin ‘6 kule ve 1 hayat’ fikrinden geldiğini belirterek, projede her türlü yaşam ihtiyacına yönelik çözümleri barındırdıklarını dile getirdi. 63 dönüm arazide yer alan projenin 45 dönümünün yeşil alan olacağını anlatan Kalkavan, “Tabanlıoğlu’nun imzası olan proje, İstanbul’dan ilham alıp, şehir ve denizin dokusuyla buluştu. Birbirini kesmeyen, mavinin 6 tonu ile adlandırdığımız bloklar adeta denizi kucaklıyor. Dairelerin yüzde 80’i tam anlamıyla deniz görüyor” dedi. 


‘Silüete zarar vermeyiz’

Gül Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ali Gül, projede konut alanları dışındaki blokları daha sonra değerlendireceklerini belirterek, bu bloklarda satış yerine kiralama yapacaklarını ifade etti. Projenin tüm gereklilikleri yerine getirerek tarihi yarımada ile İstanbul silüetine ‘hak ettiği değeri’ verdiğini vurgulayan Gül, “Para kazanmak adına İstanbul’a ve İstanbul silüetine zarar vermeyiz. Bunun için sınırları zorlamadık” dedi. 


Yerli alıcıya satacak

Projede yapılan satışlar içinde yabancı müşteri olmadığını söyleyen Hasan Sever İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Sever, gelen taleplere rağmen yabancıya satış yapmadıklarını kaydetti. Sever, “Amacımız yerli müşteriye satmak. Yabancıdan talep çok yüksek ancak elimizden geldiği kadar yerli alıcıya satıp bir aile yaşam alanı sunmak istiyoruz. Projenin teslim tarihi ise Şubat 2019” dedi.


Yüzde 5 peşinle satılıyor

Yedi Mavi projesinde 1 aylık lansman döneminde, pek çok ödeme seçeneği sunduklarına dikkat çeken Nazım Kalkavan, yüzde 5 peşin, 120 ay vade ve 0.70 faiz olanağı sunduklarını ifade etti. Kalkavan, “Ülkemizde yaşanan sıkıntılar karşısında sektör, bankalar ve hükümetin çok önemli çalışmaları oldu. Biz de üzerimize düşeni yaparak, Emlak Konut ve GYODER’in kampanyalarında belirlenen peşinatın da altında satışa çıkıyoruz. Kampanyamız kapsamında yüzde 5 peşin vererek, ister 120 ay yüzde 0.70 faiz oranıyla, ister 60 ay yüzde 0.42 faiz oranıyla daire sahibi olunabilecek” diye konuştu.


Milliyet


Haber Hürriyet'te şu şekilde yer aldı


İSTANBUL Zeytinburnu’nda 2011’de ihalesi yapılan ancak plan ve yönetmelik değişikliklerine takılan projede satışlar başladı.


Kalkavan Yapı, Hasan Sever İnşaat ve Gül Yapı Gayrimenkul Geliştirme İş Ortaklığı imzası ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) arsasında hayata geçecek ‘Yedi Mavi’ projesinde 17 katlı 6 blok ve bir de alışveriş merkezi yer alacak. 1 milyar 140 milyon TL ihale bedeli ile alınan 63 dönüm arazi üzerinde hayata geçecek projenin 30 ay içinde yapılması planlanıyor. Konutun yanı sıra ofis, AVM ve apart otelin de bulunacağı projede toplam 1047 bağımsız bölüm yer alacak.


Projeye yatırımcıların yoğun ilgi gösterdiğini belirten Hasan Sever İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Sever, ön satışı haziranda başlayan projenin şu ana kadar yüzde 18’inin satıldığı kaydetti. Projenin üç ayda yatırımcısına yüzde 10 kazandırdığı belirten Sever, tamamlandığında ise yüzde 70 değer artışı beklediklerini ifade etti. Gül inşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Gül ise satışa çıkardıkları 110 bin metrekarelik konut satış alanından 2 milyar TL ciro hedeflerini söyledi. TOBB’la yapılan anlaşma gereği konut satışlarından elde edilecek gelirlerin yarı yarıya paylaşılacağını belirten Gül, toplam 75 bin metrekareyi bulan ticari alanların satışa çıkarılmayıp kiraya verileceğini, kira gelirlerinin de yarı yarıya TOBB’la paylaşılacağını ifade etti. 


Projedeki dairelerin büyüklükleri 75 metrekare ile 400 metrekare arasında değişiyor. Dairelerin metrekare fiyatları ise lansmana özel olarak 13 bin liradan başlıyor. 1+1 dairelerin lansman fiyatı 1 milyon 200 bin liradan başlarken 5+1 dairelerin fiyatları 7 milyon 500 bin lirayı buluyor. Projede lansman döneme özel ödeme seçeneği sunduklarını belirten Kalkavan Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazım Kalkavan, yüzde 5 peşin, 120 ay vade ve 0.70 faiz olanağı sunduklarını ifade etti.


PARA İÇİN SİLUETİ BOZMAYIZ

İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi’nin bir yıl boyunca projeyi incelediğini belirten Ali Gül, ‘Biz ihaleyi aldığımızda bölgede yükseklik serbestti. Daha sonra yapılan bir düzenleme ile yükseklik için 70 metre sınırı getirildi. Para kazanmak için İstanbul’un siluetini bozacak değiliz. Sınırları zorlamadık. 22 kat yapabilecekken yüksekliğimizi 17 katla sınırladık” dedi.


Hürriyet 

Haber Vatan'da şu şekilde yer aldı


Kalkavan Yapı, Hasan Sever İnşaat ve Gül Yapı İş Ortaklığı tarafından Zeytinburnu Sahili’nde inşa edilen Yedi Mavi projesinde satışlar başladı. Toplam 63 dönüm arazi üzerinde 6 kule olarak yükselecek projede, rezidans, konut, ofis, AVM ve apart otel olmak üzere toplam 1.047 bağımsız bölüm yer alacak. Projede yer alan konut sayısı 848 olarak belirlendi. İlk etapta  konutların satışına başlanan projede bir ay sürecek lansman dönemine özel metrekare fiyatları 13 bin liradan başlıyor. Geçtiğimiz hafta lansmana çıkan komşu projede de metrekare fiyatı bu seviyeden başlıyordu. Yedi Mavi’de daire fiyatları 1.2 milyon liradan açılırken, 7.5 milyon liraya kadar yükseliyor.


2 milyarlık gelir

Ortaklık, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne (TOBB) ait arsayı 2011 yılında 1 milyar 140 milyon TL taahhüt ederek ihaleyle aldı. Hasılat paylaşımı şeklinde yükselecek projede konut satışından ve kiradan elde edilen gelir yüzde 50-50 paylaşılacak.


Kalkavan Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazım Kalkavan, ‘Yedi Mavi’ isminin ‘6 kule 1 Yaşam’dan geldiğini belirterek, “Projedeki 6 kulenin dışında yatırımcılara çok geniş bir yaşam alanı vaat ediyoruz. 63 dönüm arazide yer alan projenin 45 dönümü yeşil alandan oluşuyor. Dairelerin yüzde 80’i tam anlamıyla deniz manzarasına sahip” dedi.


Yüzde 5 peşinat

Gül Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ali Gül, 110 bin metrekarelik konut alanı bulunan projede 1+1’den 5+1’e daire seçeneklerinin yer aldığını ifade etti. Gül, konut satışından 2 milyar lira gelir beklediklerini kaydetti. Büyüklükleri 75 ile 400 metrekare arasında değişen daireler, 2019 yılı başında teslim edilecek.


Hasan Sever İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Sever de ödeme koşullarını anlattı. Lansmanda yüzde 15 indirim yaptıklarını dile getiren Sever, şunları söyledi: “Yüzde 5 peşin, 120 ay vade ve 0.70 faiz olanağı ile 60 ay vadede yüzde 0.42 faiz olanağı sunuyoruz. Emlak Konut ve GYODER’in kampanyalarında belirlenen peşinatın altında satışa çıkıyoruz.”


"Para kazanmak için silüete zarar vermeyiz"

GÜL Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ali Gül, projedeki blokların 17 katlı olduğunu belirterek, “Arsayı aldığımızda burada yükseklik serbestti, daha sonra sınır getirildi. Bizim 22 kat yapma şansımız vardı ancak 17 katta kaldık, sınırları zorlamadık. Projenin tüm gerekliliklerini yerine getirerek tarihi yarımada ile İstanbul silüetine ‘hak ettiği değeri’ verdik. Para kazanmak adına İstanbul’a ve İstanbul silüetine zarar vermeyiz. İstanbul’a değer katan bir proje yapmak istedik” diye konuştu.


Vatan 


Haber Sabah Gazetesi'nde şöyle yer aldı


Kalkavan Yapı, Hasan Sever İnşaat ve Gül Yapı İş Ortaklığı'nın Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) İstanbul Zeytinburnu'ndaki arazisi üzerinde hayata geçirilecek Yedi Mavi projesi satışa çıktı. 63.5 dönüm arazi üzerinde konut, ofis, AVM ve apart otelin yer alacağı projede bin 47 adet bağımsız bölüm bulunuyor. Fiyatları 1 milyon 200 bin liradan başlayan konutların teslim tarihi ise Şubat 2019. 110 bin metrekarelik konut satış alanından 2 milyar liralık ciro hedefleniyor. TOBB'la yapılan anlaşma gereği elde edilecek gelirler yarı yarıya paylaşılacak. Gül İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Gül "İhaleyi aldığımızda bölgede yükseklik serbestti. Daha sonra Büyükşehir Belediyesi kısıtlama getirerek 70 metreye düşürdü. Para kazanmak için İstanbul'un silüetini bozacak değiliz. Sınırları zorlamadık, 22 kat yapabilecekken yüksekliğimizi 17 katla sınırladık. Belediye bize teşekkür etti" dedi. Hasan Sever İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Sever, satışı haziranda başlayan projenin şu ana kadar yüzde 18'inin satıldığı kaydetti. Kalkavan Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazım Kalkavan, 'Yedi Mavi' isminin '6 kule ve 1 hayat' fikrinden geldiğini belirtti.


METREKARESİ 13 BİN LİRA

Projede 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 ve 5+1 tipinde 5 farklı daire seçeneği yer alırken dairelerin büyüklükleri 75 ile 400 metrekare arasında değişiyor. Metrekare fiyatları ise lansmana özel olarak 13 bin liradan başlıyor. Yatırımcıya pek çok ödeme seçeneği sunduklarına dikkat çeken Nazım Kalkavan, yüzde 5 peşin, 120 ay vade ve 0.70 faiz olanağı bulunduğunu söyledi.


Sabah


Haber Ekonomist Dergisi'nde şu şekilde yer aldı 


Kalkavan Yapı, Hasan Sever İnşaat ve Gül Yapı Gayrimenkul Geliştirme iş Ortaklığı'nda, istanbul'un en değerli arazilerinden TOBB'un Zeytinburnu arazisi üzerinde hayata geçirilecek Yedi Mavi Projesi'nde satışlar başladı. Proje, 63,5 dönüm arazi üzerinde rezidans (konut), ofis, AVM ve apart otelin yer alacağı toplam bin 47 adet bağımsız bölümden oluşuyor. 17 katlı 6 bloktan oluşan Yedi Mavi Projesi'nde 1+1,2+1,3+14+1 ve 5+1 olmak üzere beş farklı daire seçeneği yer alıyor.  Ayrıca, projede elektrikli araçların da kullanımına uygun 2 bin 600 araçlık otopark alanı bulunuyor. Kalite ve konfora önem veren ailelerin taleplerine cevap verecek şekilde tasarlanan projede daireler 75 metrekareden başlayıp 400 metrekareye kadar çıkıyor, ilk olarak sadece konutların satışına başlanan Yedi Mavi'de metrekare fiyatları ise 13 bin liradan başlıyor.  Kalkavan Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazım Kalkavan, 63,5 dönüm arazide 50 dönümü yeşil alana ayrılan nefes aldıran bir proje geliştirdiklerini ve projede yer alan konutların 8o'inin deniz manzaralı ve geniş teraslı dairelerden oluştuğunu söylüyor. Haziran ayında ön satışa başladıklarını belirten Kalkavan, üç aylık süreçte projenin yaklaşık yüzde 18'ini sattıklarını, ön satıştan bu yana yatırımcıya yaklaşık yüzde 10 kazandırdıklarını dile getiriyor. Emlak Konut ve GYODER'in yaptığı kampanyalarda belirlenen peşinatın da altında bir peşinatla satışa çıktıklarını belirten Kalkavan, "Kampanyamızla yüzde 5 peşin vererek ister 120 ay yüzde 0,70 faiz oranıyla, ister 60 ay yüzde O.42 faiz oranıyla Yedi Mavi'den lansman süresince daire sahibi olunabilecek. Ayrıca kendi bünyemizde çeşitli ödeme planları da sunuyoruz" diyor. 


Ekonomist


Geri Dön