19 / 04 / 2024

Yemen'in yeniden imar sürecinin önü açıldı!

Yemen'in yeniden imar sürecinin önü açıldı!

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi yaptığı toplantıda Yemen'in yeniden imar sürecinin en kısa sürede başlaması ve kardeş Yemen halkının maruz bırakıldığı sıkıntıların sona erdirilmesinin önünü açtığı ifade edildi.



Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, Kahire'de resmi temaslarına devam eden Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi ile "Kızıldeniz ve Babu'l Mendeb Boğazı'ndaki deniz trafiği güvenliğini" görüştü. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Mısır Cumhurbaşkanlığı'nın yaptığı yazılı açıklamaya göre, Sisi ve Hadi, Kahire'de gerçekleştirdikleri ikili görüşmenin ardından iki ülke heyetlerinin de hazır bulunduğu bir toplantıda yeniden bir araya geldi.  

Yapılan toplantıda, Yemen'deki mevcut durumun Kızıldeniz ve Babu'l Mendeb Boğazı'ndaki deniz trafiğini olumsuz etkilemesini engellemek için Kızıldeniz ve Babu'l Mendeb'teki güvenliğin güçlendirilmesi kapsamında iki ülke arasındaki iş birliğine ilişkin meseleler görüşüldü. 

Yemen'deki krize siyasi çözüm bulunması için Birleşmiş Milletler (BM) önderliğindeki çabaların kesinlikle devam etmesi gerektiğin vurgulandığı toplantıda, söz konusu çabaların Yemen'in yeniden imar sürecinin en kısa sürede başlaması ve kardeş Yemen halkının maruz bırakıldığı sıkıntıların sona erdirilmesinin önünü açtığı bildirildi.

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, ülkesinin, Yemen'de farklı alanlarda hizmet veren kadroların kapasitesinin yükseltilmesi, burs verilen öğrenciler ile eğitim programlarının artırılması ve yaralıların tedavisi gibi konularda destek vermeye hazır olduğunu söyledi.

 


Geri Dön