28 / 03 / 2024

Yeni Adana Stadı'nın temeli bu hafta atılıyor!

Yeni Adana Stadı'nın temeli bu hafta atılıyor!

Sarıçam ilçesindeki 33 bin kişi kapasiteli yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Vali Mustafa Büyük, ihale sürecindeki bazı aksamalar nedeniyle çalışmaların geciktiğini ancak bu hafta içerisinde stadın temel betonlarının döküleceğini söyledi.




Adana Valisi Mustafa Büyük, yapımına geçen yıl başlanan 33 bin kişi kapasiteli yeni stadın temelinin bu hafta atılacağını açıkladı.  TOKİ  tarafından yapımına geçtiğimiz Mayıs ayında başlanan Sarıçam ilçesindeki 33 bin kişi kapasiteli yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Vali Mustafa Büyük, ihale sürecindeki bazı aksamalar nedeniyle çalışmaların geciktiğini ancak bu hafta içerisinde stadın temel betonlarının döküleceğini söyledi.

Son dönemde yapılan stadyumlar içerisinde en güzel projelerden biri olduğunu söyleyen Büyük, stadın UEFA standartlarında olduğunu kaydetti. Stadyumda ayrıca futboldan farklı branşlarda kullanılmak üzere 30-40 salon ve kapalı otopark da bulunduğunu dile getiren Vali Büyük,  Adana  Gençlik Hizmetleri ve spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi’den çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Fazlı Bayram Hadi ve beraberindeki heyetle birlikte kentteki spor atılımlarını yerinde inceleyen Vali Mustafa Büyük, Yüreğir ilçesinde bulunan çok amaçlı spor salonu ve futbol sahasına sahip gençlik merkezi inşaatını ziyaret ettikten sonra Çukurova ilçesindeki 7 bin 500 kişi kapasiteli ve 8 kulvarlı sentetik atletizm pisti ile antrenman futbol sahası bulunan gençlik merkezini ziyaret edip çalışmalar hakkında bilgi aldı.



Milliyet


Geri Dön