20 / 04 / 2024

Yeni AKM'nin yapımını TOKİ üstlendi!

Yeni AKM'nin yapımını TOKİ üstlendi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz aylarda tanıttığı Yeni Atatürk Kültür Merkezi projesi tüm Türkiye'yi heyecanlandırdı. 




Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Taksim’deki Atatürk Kültür Merkezi (AKM) ile Ankara’daki AKM binasının durumuna yönelik açıklamalarda bulundu. 

 

Milliyet Gazetesi'nden Burcu Çalık'ın haberine göre; Kurtulmuş, yenilendikten sonra 2 bin 500 kişilik opera salonu ile  konser, tiyatro salonları; sinemalar, kütüphaneler, tasarım dükkanları ve  bunların arasında yer alan kafe ve restoranlarıyla büyük bir kompleks olarak hizmet verecek İstanbul’daki AKM’ye yönelik, “AKM’nin artık uygulama faslındayız. Yıkımlar başladı ve ondan sonra yeni binanın yapımıyla ilgili  TOKİ  sorumluluğu üzerine aldı. TOKİ üzerinden binanın yapımı inşallah 2019 yılı mart ayı içerisinde bitirilecek” dedi.

 

Yasa son aşamada
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Yeni AKM gibi bir proje de Ankara’ya yapılsın” talimatıyla gündeme gelen Ankara’daki AKM binasına ilişkin olarak da sürecin şu an ilerlediğini dile getiren Kurtulmuş, “Ankara AKM ise şu anda fikir aşamasındadır. Bunun da 2018 yılı içerisinde bütün projelerinin, resmi süreçlerinin tamamlanarak, 2018’de eğer yapabilirsek bir temel atma ve 2019’da da yapımına başlanması gibi bir hedefimiz var” diye açıklamalarda bulundu. 


Geri Dön