19 / 04 / 2024

Yeni Evim Kampanyasına kaç kişi başvurdu? Rakamlar şaşırttı!

Yeni Evim Kampanyasına kaç kişi başvurdu? Rakamlar şaşırttı!

Orta gelir grubundan vatandaşların ev sahibi olması amacıyla hayata geçirilen Yeni Evim Konut Finansman Programından ilk rakamlar geldi.  81 ili kapsayan ve piyasa koşullarından uygun fiyatlar sunan kampanyaya 10 günde kaç kişi başvurdu? İşte detaylar…



Başvuruların dağılımına bakıldığında, İstanbul için 5 milyon TL, Ankara,  Bursa, İzmir,Antalya, Muğla, Mersin  illerinde 3 milyon liraya ve diğer şehirlerde ise 2 milyon TL’ye kadar finansman sağlanan programa en fazla başvuru İstanbul’dan geldi.

BİRİNCİ BÖLGEDEN 1.859 BAŞVURU

Rakamlara göre İstanbul’un da yer aldığı birinci bölgeden 1859 başvuru yapıldı. Ankara, İzmir, Antalya, Bursa, Muğla ve Mersin illerinin yer aldığı ikinci bölgede 1797 başvuru yapılırken, 4 bin 371 başvuru ise diğer illeri kapsayan üçüncü bölgeden yapıldı.

Yeni Evim Kampanyasına kaç kişi başvurdu? Rakamlar şaşırttı!

Yeni Evim’in mevzuat çalışmaları da sona ererken ilgili kanun teklifi de 25 Ocak'ta TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaşmış oldu. Mevzuata yönelik düzenlemelerden sonra, başvuruların sonuca bağlanarak vatandaşların en kısa sürede ilk evlerine kavuşması amaçlanıyor.

Konut finansmanında taksit ödemelerinde de kolaylık sağlamak için Hazine ve Maliye Bakanlığı, ödemelere ilk 3 yıl boyunca taksitlere destek verecek.  Bu destek, Cumhurbaşkanı tarafından tespit edilecek bir kamu bankası yoluyla, bankalara nakit kaynak olarak verilecek.

Toplam 81 ili kapsayan kampanyada şartları sağlayanlar, bitmiş konutlar, belirli bir oranda tamamlanmış ve yapımı süren konutlar, bankalarla garantörlük sözleşmesi imzalanarak yeni başlayacak projelerden ev alabilecek.

2 milyondan fazla EYT’li bu haberi bekliyor! Promosyon en az 25 bin lira olacak!

Yapılandırmada yeni müjde! O borçlara 4 yıla kadar vade yapılabilecek!

İki ilden daha haber geldi! Ekmeğe zam!

Emekliye Şubatta ikinci zam mı geliyor? En düşük maaş asgari ücret seviyesine çıkabilir!

EYT tasarısında yeni gelişme! Teklif, 8 maddeden 5'e düşürüldü!

 


Geri Dön