19 / 04 / 2024

Yeni evlerin hepsi akıllı ev olmalı!

Yeni evlerin hepsi akıllı ev olmalı!

Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan, bugün Toshiba ile marka lisans anlaşması imzaladıklarını belirtti.



Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan, bugün Toshiba ile marka lisans anlaşması imzaladıklarını belirterek, "Anlaşma ile ilk etapta 5 yıllığına tüm Avrupa'da Toshiba markalı TV'lerin üretimi, lisansı ve marka hakkı Vestel'de olacak." dedi. 


Erdoğan, Avrupa'nın en büyük tüketici elektroniği fuarı IFA kapsamında düzenlediği basın toplantısında, bugün Toshiba ile marka lisans anlaşması imzaladıklarını kaydetti. 


Anlaşma ile ilk etapta 5 yıllığına tüm Avrupa'da Toshiba markalı TV'lerin üretimi, lisansı ve marka hakkının Vestel'de olacağını belirten Erdoğan, bunun ilerde daha geniş bir coğrafyaya yayılması konusunda tarafların iradelerini beyan ettiğini dile getirdi. 


Erdoğan, Toshiba'nın bugün 50 milyar dolar cirosu ve 150 bin çalışanı ile büyük bir marka olduğunu, onların bu markaya Vestel'i de dahil etmelerinin kendileri için çok gurur verici olduğunu ifade etti. 


Toshiba ile işbirliği kapsamında Avrupa'da yüzde 5'lik bir pazar payı hedefledikleri bilgisini veren Erdoğan, bu hedefe 3 yıl içinde ulaşmayı planladıklarını, yüksek katma değerli ürünler noktasında Toshiba'nın kendilerine çok şey katacağının altını çizdi. 


Erdoğan, Toshiba ile, İngiltere'de başlamak üzere Avrupa pazarında geniş bir dağıtım ağı kurmayı hedeflediklerini belirterek, sözlerine şöyle devam etti: 


"Toshiba ile uzun yıllardır süregelen yakın işbirliğimizi geliştirmekten gurur duyuyoruz. Yüksek kaliteye sahip Toshiba ürünleri dünya çapında çok büyük bir üne sahip. Dolayısıyla Toshiba ürünlerini premier TV markası olarak Avrupa'da sunmak bizim için önemli bir fırsat. Hedefimiz Toshiba'nın pazar payını yüzde 5'in üzerine çıkarmak. Vestel olarak halihazırda yüzde 20 paya sahip olduğumuz Avrupa TV pazarında bu yeni anlaşma, bizi daha da yükseğe taşıyacak. Toshiba markalı tüm TV'ler artık Avrupa'da Vestel tarafından üretilecek ve satılacak. Toshiba için şimdi Toshiba Europe diye ayrı bir organizasyon kuracağız. Bunun genel merkezi İngiltere olacak." 


- "Vestel, akıllı ev sistemlerinin ihracatına yönelik çalışmalarını artıracak" 



Turan Erdoğan, IFA Fuarında 730 yeni ürün sunacaklarını söyledi. 


Endüstri 4.0 dönüşümünü tamamlayarak Türkiye'nin ilk akıllı fabrikalarına sahip olmak için çalıştıklarını belirten Erdoğan, hedef ülkelere yatırım yaparak pazarda pay sahibi olup, ihracat haritasını ve ürün gamını genişletmek için sistematik çalışmalar yürüttüklerini dile getirdi. 


Şu anda bin 400 mühendisleri olduğu bilgisini veren Erdoğan, "Bundan sonraki hedefimiz 2 bin. Teknoloji yarışında başka türlü yer alamazsınız. Ar-Ge yatırımı yapmak zorundayız." dedi. 


Erdoğan, yeni evlerin hepsinin akıllı ev olması gerektiğini, artık inşaat başlarken çözüm ortağı olarak yer alacaklarını ifade etti. 


"Elektronikten beyaz eşyaya tüm teknolojileri birbiriyle konuşturan akıllı ev-şehir sistemleri tasarlıyoruz. Gelecek trendleri arasında sayılan akıllı teknolojileri, Vestel'le evlerimize girmeye hazır hale geldi" diyen Erdoğan, Vestel'in akıllı ev sistemlerinin ihracatına yönelik çalışmalarını artıracağını belirtti. 


Yerli üretim OLED TV hakkında da bilgi veren Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: 


"2016 yılının ilk yarısına baktığımızda Avrupa'da TV pazarı yüzde 5'e varan küçülme oranları yaşarken biz Avrupa'da yüzde 30'un üzerinde büyüdük ve Türkiye TV pazarındaki liderliğimizi pekiştirerek, Avrupa'da ikinci sıraya yerleştik. TV'de teknolojik ilklerin öncüsü bir grup olarak geçtiğimiz yıl çıkardığımız ilk kavisli TV'nin ardından ilk yerli üretim OLED TV'yi tüketicilerimizle buluşturarak, dar açılarda bile görüntüyü bozmadan sunabilen teknolojisi sayesinde kusursuz bir TV izleme deneyimi yaşatacağız"


- "Vestel olarak Endüstri 4.0'a geçiş için iki yıldan bu yana çalışmalarımızı sürdürüyoruz"


Erdoğan, yerli akıllı telefon Vestel Venus'te Türkmenistan, Ürdün, Lübnan, Kıbrıs, Irak, Gürcistan, Nahçivan ve Azerbaycan'a ilk ihracatlarının başladığını, bunun dışında İngiltere, Avusturya ve Arnavutluk'tan da ilk siparişlerini aldıklarını söyledi.


Dünyadaki sanayi devlerinin en önemli gündem maddesi olan Nesnelerin İnterneti ve Endüstri 4.0'ın Türkiye'deki en büyük sahiplenicisi olduklarını ifade eden Turan Erdoğan, şunları da anlattı:


"Endüstri 4.0 dönüşümü bugün üretim yapan bütün sektörler için rekabette kalabilmek için temel şart olarak karşımıza çıkıyor. Gelecek dönemde bu dönüşümü yakalayamayan markalar küresel rekabetin gerisinde kalarak tükenmeye mahkum olacak. Vestel olarak Endüstri 4.0'a geçiş için iki yıldan bu yana çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ciddi yatırımlarda bulunduğumuz bu dönüşümün gerçekleşmesi ile inovasyon ve teknoloji adaptasyonu hızlanacak. Fabrikamızın akıllanması ile uçtan uca süreçlerin birbirleriyle daha da bağlantılı hale gelmesi, üretim hatlarının daha çevik ve uyumlu çalışmasını sağlayacak. Yapılan araştırmalarda beyaz eşya sektöründe Endüstri 4.0 dönüşümü ile ciddi bir verimlilik artışı bekleniyor. Bu da piyasaya daha katma değeri yüksek ürünler sunup, küresel çapta rekabet gücümüzü artıracağımız anlamına geliyor. Önümüzde uzun bir yol olduğunun farkındayız ancak iddialıyız, bu dönüşümü Türkiye'de gerçekleştiren ilk fabrika Vestel City olacak." 


- "Toshiba ile lisans konusundaki görüşmelerimiz en az 1 yıldır devam ediyordu"


Erdoğan, konuşmasından sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 


Sharp'ta sadece beyaz eşya ile ilgili ürünlerin lisanslarını aldıklarını anımsatan Erdoğan, Toshiba'da ise TV'nin olduğunu belirterek, bunların birbirini tamamlayacağını, rekabet etmediklerini söyledi. 


Erdoğan, hem Sharp'ın hem de Toshiba'nın Avrupa'daki pazar paylarının yüzde 1-2'ler civarında olduğuna işaret ederek, hedeflerinin bu rakamı yüzde 5'e çekmek olduğunu kaydetti. 


Toshiba ile 20 yıldan beri çalıştıklarını anımsatan Erdoğan, lisans konusundaki görüşmelerinin ise en az 1 yıldır devam ettiğini dile getirdi. 


Erdoğan, Japonların son dönemde Türkiye'deki yaşananlardan dolayı rahatsızlık duysa da Vestel'i iyi tanıdığını vurgulayarak, "Japonlar 2 günden beri Türkiye'de. Herhangi bir sorun yaşamadık." diye konuştu. 


Vestel'in sanal gerçeklik gözlüğü (VR) ile ilgili de bilgi veren Erdoğan, söz konusu gözlüğün fiyatının 99 lira olduğunu dile getirdi. 


- "Dubai ofisimiz 2017'de açılacak"


Erdoğan, Vestel Venus V4'ü Barcelona'daki GSMA Kongresi'nde sunacaklarını ifade etti. 


İnsansız hava aracı Vestel Karayel'in deneysel olarak uçtuğunu vurgulayan Erdoğan, "Bu sektör özel bir sektör. Bakanlığın, müsteşarlığın verdiği görevler olursa elimizi her türlü taşın altına koyacağız." ifadelerini kullandı. 


Bu yılki büyüme hedeflerinin yüzde 30 olduğunu anlatan Erdoğan, büyümenin de teknoloji ile olduğunu söyledi. 


Erdoğan, yerli akıllı telefonda ihracatta henüz rakamlar küçük olsa da hedeflerinin 2 milyona ulaşmak olduğunu, ancak gittikleri ülkelerdeki operatörlerle anlaşma yapmaları halinde bu rakamların artacağını, bu konudaki görüşmelerinin devam ettiğinin altını çizdi. 


Dubai ofislerinin 2017'de açılacağını söyleyen Erdoğan, 152 ülkenin dışına çıkmaları gerektiğini, başka yerlerde ofisler açabileceklerini bildirdi. 


Erdoğan, birinci tercihlerinin Türkiye'deki yatırımlarını büyütmek olsa da, mecbur kaldıkları yerde her türlü imkanı düşündüklerini, şu an alınmış bir kararları olmadığını ama başka ülkeler için incelemelerinin devam ettiğini söyledi. 


Şirket satın alma planlarını olup olmadığı ile ilgili bir soru üzerine Erdoğan, "Olabilir. Güzel bir opsiyon. Her zaman radarlarımızda var. Sırf bu işlerle ilgilenen bir ekibimiz var. Zaman zaman önümüze getiriyorlar." diye konuştu. 


Bu arada Vestel, bu yıl IDA’da çamaşır makinasından bulaşık makinasına kadar ilk ve rekortmen ürünlerini sergiledi. Alman bağımsız test kuruluşu VDE tarafından onaylanan rekortmen ürünler arasında en az enerji harcayan, en az su tüketimi yapan ve en sessiz ürünler bulunuyor.




AA


Geri Dön