25 / 04 / 2024

Yeni haftada flaş gelişme! Petrolde sert kayıp

Yeni haftada flaş gelişme! Petrolde sert kayıp

Yeni haftanın ilk işlem gününde petrol piyasasıda Çin'in ekonomik görünümüne ilişkinin olumsuz fiyatlanmaları nedeniyle sert bir kayba uğradı. 



Petrol Çin etkisiyle yeni haftanın ilk işlem gününde sert düşüş kaydedildi. 

ABD ham petrolü ve Brent petrolde yüzde 5'e varan gerileme gerçekleşmiş durumda. ABD ham petrolü 88, Brent petrol de 94 doların altını test ediyor.

Fiyatlamalar üzerinde Çin'e ilişkin beklentiler önemli rol oynuyor.

Çin'de ekonomik toparlanma, Kovid-19 salgınlarının tüketici ve şirket harcamalarını etkilemesiyle Temmuz ayında beklenmedik bir şekilde zayıflamış durumda. Sanayi üretimi bir yıl öncesine göre yüzde 3,8 artmış durumda. Haziran'daki yüzde 3,9'dan ve ekonomistlerin yüzde 4,3'lük artış tahmininden daha düşük gerçekleşmiş durumda.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön