26 / 04 / 2024

Yeni Havalimanı metrosu ne zaman açılacak?

Yeni Havalimanı metrosu ne zaman açılacak?

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, 3.havalimanı metrosuyla ile ilgili bazı açıklamalar yaptı. İşte 3. havalimanı metrosunun açılış tarihi...



Enerji, inşaat, çimento, gıda gibi çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren Limak Holding Kıbrıs'taki oteli Cyprus Deluxe Hotel'i hizmete açtı. Otelin Limak Eurasia Luxury Hotel’de gerçekleştirilen tanıtım toplantısında konuşan Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir Yeni Havalimanı metrosuyla ile ilgili açıklamalar yaptı.

Yeni Havalimanı'nın 29 Ekim 2018 tarihinde hizmete açılacağını söyleyen Nihat Özdemir, projenin ulaşımı ile ilgili hiç bir sıkıntı olmadığını söyledi. Özdemir konuyla ilgili olarak şu şekilde konuştu:

"İstanbul Yeni Havalimanı açılış tarihinde herhangi bir aksilik yok. 29 Ekim'de havalimanımızı açacağız. Tesisler'deki çalışmalar hızla devam ediyor. Ulaşıma gelince kara yolları konusunda bütün yollar tamamlandı. 3 havalimanı metrosu 2019'un sonuna kadar yetişecek, programlarında bir aksilik gözükmüyor. Metromuz, 2019'un sonunda oraya bağlanmış olacak. Hiç bir sorun yok" dedi. 

Gayrettepe - 3. Havalimanı Metro Hattı hangi hatlarla entegre olacak?

Gayrettepe - 3. Havalimanı Metro Hattı, Yenikapı – Hacıosman Metro Hattı ile Gayrettepe’de, Hızlı Tren ile Havalimanı’nda, Sultangazi - Arnavutköy Hattı ile Arnavutköy’de, Kirazlı - Metrokent - Kayaşehir Metro Hattı ile Kayaşehir’de, Bakırköy - Kirazlı - Olimpiyatköy Metro Hattı ile Olimpiyatköy’de, Kayaşehir - Başakşehir -Olimpiyatköy Tramvayı ile Olimpiyatköy’de, Kirazlı - Halkalı Metro Hattı ile Halkalı’da,  Marmaray  Projesi ile Halkalı’da entegre olacak.

1 milyar Euro'luk ihale

3. havalimanını Şişli- Gayrettepe'ye bağlayacak raylı sistem ihalesini Şenbay-Kolin İnşaat ortaklığı kazanmıştı. Bedeli 999 milyon 769 bin 962 Euro olan ihaleyi kazanan Kolin İnşaat, aynı zamanda 3. Havalimanı'nı inşa eden konsorsiyumun içinde yer alıyor. Dev projenin yatırımını Kolin İnşaat ile birlikte üstlenen Şenbay İnşaat, birçok önemli ulaşım projesine imza attı. Kartal-Kaynarca metro hattı, Kars- Tiflis Demiryolu, Kop Dağı Tüneli Geçişi, Çankırı-Ankara yolu şirketin yapımını sürdürdüğü projeler arasında bulunuyor. 

Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com


Geri Dön