19 / 04 / 2024

Yeni Havalimanı'nın ismi ne olacak?

Yeni Havalimanı'nın ismi ne olacak?

Üçüncü havalimanının açılmasına 40 gün kadar bir şey kaldı. Peki, Yeni Havalimanı'nın ismi ne olacak?



Milliyet Gazetesi yazarlarından Melih Aşık bugünkü köşesinde ''Ne bekliyor?'' başlıklı yazısını yayınladı. İşte, Melih Aşık'ın yazısı... 

Üçüncü havalimanının açılmasına şunun şurasında 40 gün kadar bir şey kaldı. Havalimanıyla ilgili pek çok bilgi; yılda yaklaşık kaç uçağın inip kalkacağı, kaç yolcu kapasitesine sahip olduğu, kapladığı alanın büyüklüğü vs. yetkililer tarafından kamuoyuyla paylaşıldı, paylaşılıyor.

Şu ana kadar paylaşılmayan, açıklanmayan tek şey, adının ne olacağı. Daha önce de yazmıştık. Taşındı diye alanın adı değişmemeli, yine Atatürk kalmalı. Çünkü Atatürk bugün hâlâ Türkiye’nin ve Türk insanının en büyük ortak paydası. Dünya çapında en ünlü devlet adamımız.

İsim hâlâ belli olmadığı için, söylentilerin, üfürmelerin haliyle ardı arkası kesilmiyor. Son olarak bir meslektaşımız Abdülhamit Han adını verdi ama hemen ardından kaynağı sağlam olmayan bu bilgiyi vermesinden hata yaptığını bildirerek özür diledi.

Abdülhamit denince akla ilk gelenler... Döneminde Osmanlı’ya en çok toprak kaybettiren padişah olması... Meclis’i Mebusan’ı kapatması ve basına uyguladığı akıl almaz sansürler.

Dolayısıyla, bu ismin telaffuz edilmesi bile akla ziyan.

Yapılacak şey belli. İşi daha fazla uzatmadan yeni havalimanına en yakışan, en kabul gören adın, Atatürk adının verildiğini açıklamak.


Geri Dön