25 / 04 / 2024

Yeni kaçak yapılara imar affı yok!

Yeni kaçak yapılara imar affı yok!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, SotCA Ödülleri töreninde konuştu. 31 Aralık 2017’den önce yapılmış kaçak yapıların imar barışından yararlanacağını söyleyen Kurum, ''Bu tarihten sonra yapılan kaçak yapılara ise af yok” dedi.



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 5 yıl önce gayrimenkul ve inşaat sektörünü teşvik etmek üzere yola çıkan Sign of the City Awards (SotCA) törenine katıldı. Törende konuşan Kurum, sektörle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, Hilton İstanbul Bomonti’de gerçekleşen ödül törenine katılan Bakan Kurum, “Bu yarışmayı düzenleyen başta Demirören Medya grubu olmak üzere tüm jüri üyelerimize, firmalarımıza, mimarlarımıza, markalarımıza, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

8.5 milyonun üzerinde bir talep

Bakanlık tarafından hayata geçirilen çalışmalar hakkında konuşan Kurum, “İmar Barışı 31 Aralık 2017’den önce yapılmış yapıları içeriyor. Bugünlerde yapılan kaçak yapıları ilgilendirmiyor. Bu yapıların olmasına veya şehirlerin siluetini bozmasına müsaade etmeyeceğiz. 8.5 milyonun üzerinde bir talep geldi. Bu talep karşısında biz de duyarsız kalmadık ve tarihi 31 Aralık 2018’a kadar uzattık. Diğer bir projemiz yine hazineye ait arazilerin kiralanması ve satışı. Bunlara ilişkin de ilk önce kiralanmış arazileri ecrimisil bedeli üzerinin yarısından 10 yıllık bedelle kiralayarak vatandaşımızın 10 yılın sonunda bunları satın almasının önünü açtık. Bu sayede tarımın önünü açmış olduk” ifadelerini kullandı.

İklim değişikliği konusuna değinen Kurum, başta Karadeniz ve İstanbul olmak üzere tüm illeri kapsayacak eylem planı hazırladıklarını açıkladı.

Bakan Kurum, “Bu eylem planları içinde tüm sektörleri ilgilendiren hem şehircilik anlamında hem de çevre anlamında birçok eylemimiz var. Katı atık, atık su tesisleri, içme suyu altyapısı, kanalizasyon altyapısı. İlk yüz günlük eylem planında 18 ilde 33 bahçe yapıyoruz. İkinci ve üçüncü yüz günlük planlarda her ilimizde en az bir tane olacak şekilde Millet Bahçesi yapacağız” dedi. 

Sign of the City Awards 2018 sahiplerini buldu!


Geri Dön