20 / 04 / 2024

Yeni konut projeleri ile spor salonları dev bir sektör oldu!

Yeni konut projeleri ile spor salonları dev bir sektör oldu!

Hürriyet Gazetesinden Ceyhun Kuburlu'nun haberine göre; Son yıllarda yeni konut projeleri ve yabancı markaların pazara girmesiyle sayısı 1550’ye ulaşan spor salonları (Fitness Center) dev bir sektör yarattı.



Türkiye’de 800 milyon TL’lik ciroya ulaşan bu salonları yılda 410 bin kişi kullanıyor. Dünyada 70 milyar dolarlık bir pazara ulaşan sektör, Türkiye’de yılda ortalama yüzde 7’lik bir büyüme gösteriyor.


400 MİLYON EURO YATIRIM


Türkiye’de 12 adet spor salonuna ulaşan İngiliz Jatomi Fitness CEO’su Micheal Balfour, “Türkiye’deki genç nüfus ve spora olan ilgi buraya yatırım yapmamızı sağladı. Türkiye’de 400 milyon Euro’luk yatırım planımız var. 200 adet spor salonuna ulaşmayı planlıyoruz. Türkiye’de 500 kişiye istihdam sağlıyoruz. Hedefimiz bu rakamı daha da yukarılara çıkarmak. Pazardaki genç nüfus bizim için çok önemli” dedi. 


TÜM SEKTÖR BÜYÜYOR


Türkiye’de spora ilginin her geçen gün arttığını anlatan Mars Athletic Club Genel Müdürü Peter Wright, şu bilgileri verdi: “Spor ekipmanları, spor malzemeleri sporcu besinleri ve sporu konu edinen yayınların dahi sayısı gittikçe artmaya başladı. Bunun sonucunda sektör de büyüdü. Kulüp sayılarımız, 5’i MAC, 6’sı açık MACFit, 3’ü ise ön satış döneminde MACFit olmak üzere 14 spor kulübü ile hizmet veriyoruz. Ayrıca 6 adet NUSPA bulunuyor. 16 bin MACFit üyemiz, 12 bin de MAC üyemiz var.”

Essporto Health&Fitness Club Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Salih Aytek ise, “Bugüne kadar yaptığımız yatırımların tutarı yaklaşık 15 milyon dolar. Önümüzdeki dönemde İstanbul dışı ve yurtdışında toplam 3 projemiz bulunuyor. 25 milyon dolarlık yatırım hedeflemekteyiz” diye konuştu.


Ceyhun Kuburlu/Hürriyet Gazetesi


Geri Dön