19 / 04 / 2024

Yeni Mamak dönüşüm projesinde 1.135 konut tamamlandı!

Yeni Mamak dönüşüm projesinde 1.135 konut tamamlandı!

“Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi” kapsamında bin 135 konutun daha inşaatı tamamlandı. 



Ankara Büyükşehir Belediyesince Mamak Araplar Mahallesi’nde inşa edilen konutlar, rekreasyon ve çevre düzenleme çalışmalarının hemen sonrasında çekilecek kurayla hak sahiplerine verilecek. 

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre;  Ankara  Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, 744‘ü 100 metrekarelik, 372’si ise 120 metrekarelik konutların yapımının tamamlandığını açıklayarak, modern bir mimari ile inşa edilen konutların doğalgazlı merkezi ısıtma sistemli, asansörlü, yangın merpenli, ısı kayıplarına karşı yalıtımlı, ferah ve fonksiyonel kullanımın ön planda olduğu 12 bloktan oluştuğunu söyledi. 

Dünyanın en büyük kentsel dönüşüm projesi
Mamak’ta kapsadığı alan ve üretilecek konut sayısı sebebi ile dünyanın en büyük kentsel dönüşüm projesi olarak gösterilen projede, konutların inşası aşama aşama tamamlanacak. Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi 7,5 milyon metrekarelik alan üzerinde 14 mahalleden oluşuyor.  11 etap halinde yürütülen projede zeminde 13 bin 500 gecekondu yer alıyor. 

4 bin 939 konut teslim edildi
Yeni Mamak Projesi kapsamında bugüne kadar belgeli (hak sahibi) 3 bin 565, belgesiz tesis sözleşmesi imzalayan bin 374 olmak üzere toplam 4 bin 939 konut yapılarak çekilen kuranın ardından gecekondu sahiplerine teslim edildi. 


Geri Dön