24 / 04 / 2024

Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi'nin ihalesi Temmuz'da!

Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi'nin ihalesi Temmuz'da!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından 'Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi' kapsamında teslim edilmesi planlanan 2 bin 500 konutun inşaatı için Temmuz ayında ihaleye çıkılıyor.



Ankara Büyükşehir Belediyesi’nce 'Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi' kapsamında teslim edilmesi planlanan 2 bin 500 konutun inşaatı için Temmuz ayında ihale gerçekleştirilecek.

Milliyet'te yer alan habere göre; Belediye'nin yaptığı yazılı açıklamada, ‘Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi’ kapsamındaki hak sahiplerinin mağduriyetinin sonuçlandığı kaydedildi. Proje içerisinde Mart ayında sondaj ve zemin etüt çalışmaları, Mayıs ayında ise, kentsel tasarım çalışmalarına başlandığı ifade edilen açıklamada, şöyle denildi:

"Teslim edilmeyen konutlar için yılda yaklaşık 44 milyon TL kira ödemek zorunda kalan Büyükşehir Belediyesi, ilk etapta 2 bin 500 konutun inşaatı için temmuz ayında ihaleye çıkacak. Projenin 2023 yılı içerisinde bitirilmesi planlanıyor. Sonbahar aylarında ise, kalan bin 500 konut için inşaat ihalesine çıkılmasıyla 2020 yılı sonunda toplam 2 bin 500 konutun inşaatına başlayacak olan Büyükşehir Belediyesi, yıllardır konutlarına kavuşmayı bekleyen ve mağdur edilen Mamaklı vatandaşlara 2023 yılında evlerini teslim etmeyi planlıyor." 

'ÇALIŞMALARIMIZI HIZLANDIRDIK'

Hak sahiplerine modern ve yaşanabilir alan sunduklarını planlayan Büyükşehir Belediyesi Özel Projeler ve Dönüşüm Daire Başkanı Hüseyin Gazi Çankaya, şu ifadeleri kullandı:

"Bugüne kadar gecekonduları yıkılarak sözleşme yapılan toplam 13 bin 500 hak sahibinden şu ana kadar ancak üçte birine yani 4 bin 525 hak sahibine kentsel dönüşüm kapsamında konutları teslim edildi. Buna rağmen yaklaşık 9 bin hak sahibi ise 10 yıldır konutlarını bekliyor. Önceki dönemde inşa edilerek teslim edilen konutlar ise, 16 katlı 80 daire ve blok tipte ayrıca düşük inşaat kalitesinde, yeşil alan ve sosyal donatıları yok denecek kadar az ve mimari estetikten yoksun şekilde inşa edilmiş. Blokların birçok dairesi, mevcut arazi koşulları dikkate alınmadığı için, istinat duvarına bakmakta veya yan binanın gölgesinde kalıyor. Okul, sağlık ocağı, sosyal tesis gibi donatı alanları ise, hiç yok. Bu konutlarda oturan vatandaşlarımız, hak sahibi olarak konutlarını almış olmalarına rağmen ciddi mağduriyet yaşıyor. Özel Projeler ve Dönüşüm Daire Başkanlığı olarak; yeni bir Kentsel Dönüşüm anlayışıyla öncelikle tüm hak sahiplerine konutlarını yapıp teslim etmek üzere çalışmalarımızı bu nedenle hızlandırdık."

Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi ihale ilanı için tıklayın...


Geri Dön