25 / 04 / 2024

Yeni projelerle Balıkesir'in yıldızı parlayacak!

Yeni projelerle Balıkesir'in yıldızı parlayacak!

Toplu konuttan rekreasyon alanlarına, kavşaklardan üst geçitlere kadar birçok projeye imza atılan Balıkesir, 5 yıldızlı oteller zinciri Hilton Otel ile Alışveriş Caddesi'ne de sahip olacak.



30 Mart Yerel Seçimleri'nden sonra kısa bir süre içerisinde kurulumunu tamamlayan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, yerel seçimlerden bu yana geçen yaklaşık 19 aylık süreç içerisinde yapılan ve yapılacak olan projelerle ilin makus talihini değiştirmeye başladı. Toplu konuttan rekreasyon alanlarına, kavşaklardan üst geçitlere kadar birçok projeye imza atılan Balıkesir, 91 ülkede faaliyet gösteren dünyaca ünlü 5 yıldızlı oteller zinciri Hilton Otel ile Alışveriş Caddesi'ne de sahip olacak. 


Çay Deresi Rekreasyonu, Çocuk Köyü, Çamlık Tepesi Rekreasyonu, Fuar ve Kongre Merkezi, TÜBİTAK Bilim Merkezi projelerinin yanı sıra ihaleleri yapılan Hilton Otel ve Alışveriş Caddesi projeleriyle Marmara ve Ege Bölgeleri'nin kesişiminde bulunan Balıkesir'in cazibe merkezi haline gelmesine kesin gözüyle bakılıyor. 


Geçtiğimiz günlerde büyük bir görkemle açılışı yapılan Çocuk Köyü ile çocukların eğlenceli vakitler geçirmesi hedeflenirken, Balıkesir Toplu Konutları projesiyle şehirde konut sorununa çözüm bulmak amaçlanıyor. Balıkesir'e yüksek vizyonuna ulaşmasında destek olacak ve Balıkesir'e yaşam ve prestij açısından büyük bir değer katacak olan Çay Deresi Rekreasyon Alanı'yla Balıkesir'in hedeflenen ileri düzey kentleşmeye ulaşmasında önemli bir adım atmış olacak. 


Ulusal ve uluslararası etkinliklerin gerçekleşeceği 10 bin 894 m2'lik kapalı alana sahip Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi ile Balıkesir, tam donanımlı bir kongre merkezine sahip olacak. TÜBİTAK Bilim Merkezi de Balıkesir'in bilgi ve fikir üretimine katkı sağlayacak sosyal bir mekan ve genç nesillerin bilimsel yaklaşımlarının uygulamalı olarak geliştirilebileceği bir merkez olması planlanıyor. 


Geçtiğimiz günlerde yapılan ihale ile Balıkesir'e Hilton Otel'inin yapılacağı açıklanırken, bu sayede il merkezinde önemli bir konaklama merkezine sahip olunacağı belirtildi. Hilton Oteli'nin yapım süresi üç yıl olarak belirlenirken, 30 yıllık kullanım hakkı tanınıyor. Hilton Oteli, 30 yıl sonra Büyükşehir Belediyesi'ne teslim edilecek. Otel işletmesi yıllık 300 bin TL + KDV kira ve yıllık cironun yüzde 5'ini Büyükşehir Belediyesi'ne vereceği öğrenildi. 


Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin  İzmir  yolunda şehir hastanesinin yanında yer alan yaklaşık 34 dönümlük arsaya Alışveriş Caddesi yapılacağı, bu sayede Şehir Hastanesi'nin olduğu bölgenin canlılık kazanacağı ifade edildi.

 

Alışveriş Caddesi için geçtiğimiz günlerde yapılan ihale Esas Holding'in oldu. Büyükşehir Belediyesi arsanın bulunduğu bölgede bir alışveriş caddesi oluşturulmasını projelendirmişti. Ali Sabancı yönetimindeki Esas Holding, arsanın bulunduğu yerde bir alışveriş caddesi oluşturacak. 45 milyon TL muhammen bedelle ihaleye çıkarılan arsa 50 milyon TL'ye satıldı. 



CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: "16 MİLYARIN ÜZERİNDE YATIRIM YAPILDI"


Bir dizi açılış için Balıkesir'e gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı konuşmanın bir bölümünde Balıkesir'e yapılan yatırımlara değinerek, Balıkesir'e 13 yılda 16 milyar liranın üzerinde yatırım yapıldığını söyledi. 

Erdoğan, "Türkiye'nin ulaşım alanında önemli yatırımlarından biri olan ve inşası halen devam eden İstanbul-İzmir Otoyolu'nun, Balıkesir'e; hem İstanbul, hem de İzmir yönüne olan ulaşımında çok büyük kolaylık sağlayacak. Yapılacak Çanakkale Boğaz Köprüsü'ne bağlanacak otoyol ve demiryolu da Balıkesir'den geçecek. Eğitimden sağlığa, tarımdan baraj ve göletlere kadar her alanda Balıkesir 13 yılda gerçekten çok büyük hizmetlerle buluştu. Bu dönemde Balıkesir'e yapılan kamu yatırımlarının tutarı 16 milyar liranın üzerindedir. İnşallah, önümüzdeki dönemde bu hizmetler, katlanarak devam edecek" dedi. 



UĞUR: "BALIKESİR HÜB KENT OLACAK"


Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, bütün projeleri önemsediklerini, projelerin çok nitelikli altyapı projeleri olduğunu ve projelerin insan merkezli olduğunu söyledi. Uğur, "Çay Deresi ve Çamlık Projelerimiz var. Bu projeleri niye bu kadar önemsiyoruz. Yılda 1.5 milyon turist Balıkesir merkezde 1 saat bile durmuyor. Bu geçen turistin bir kısmını 1 gece merkezde konaklatabilir isek merkez için müthiş bir ekonomik canlandırma gerçekleştireceğiz. Sanayicimiz nitelikli iş gücünü barındırmıyor. Çünkü nitelikli vakit geçirebileceğimiz altyapı alanlarımız yok. 

Sanayicimizin esnafımızın yerlerin ürettiği ürünleri sergileyebileceği bir fuar ve kongre merkezimiz yok. Şu an temelini attık inşaatı hızlı bir şekilde devam ediyor.Tüm bu projeler çok nitelikli altyapı projeleri ve hepsinin merkezinde insan var" diye konuştu.

 

3. Köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu, Çanakkale Köprüsü ve İzmir İstanbul Otoyolu sonucunda kurulan Golden Ring (Altın Yüzük)'in, Balıkesir'i Marmara ve Ege'nin merkezine taşıdığını belirten Ahmet Edip Uğur, projeler sonucunda Balıkesir'in "HÜB Kent olacağının altını çizdi. Uğur, "Tüm bu projelerin tamamlanması sonucunda oluşacak fırsatların hepsini çok ama çok iyi değerlendirip 'Gelip geçilen kent Balıkesir'den, HÜB Kent Balıkesir'i yakalamalıyız. HÜB Kentler birçoğunuz için yeni bir kavram. HÜB Kentler; bölge içindeki konumlan ve ulaşım avantajları nedeniyle enerji, lojistik ve bilgi konularındaki ekonomik taleplere verimli biçimde yanıt vermek için minimum yatırım, zaman ve çabanın harcandığı, bölgesel bağlantı noktası ve ekonomik odak niteliğindeki kentlerdir. 'HÜB Kentler' iş gücü ve ekonomik aktiviteyi tetikler, gelişim için; doğru planlama kararları, akıllı büyüme stratejileri, yerel iş gücü, ekonomik gelişim ve hizmet verme kapasitesi önemli rol oynar" dedi. 


Balıkesir Demokrat Gazetesi



Haber Milliyet Ege Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, vizyon projelerini sürdürüyor. Büyükşehir'in son projesi, İzmir yolu üzerindeki yeni şehir hastanesinin bulunduğu bölgede yapılacak olan alışveriş caddesi. Büyükşehir, bölgedeki 30 dönümlük arazide imar planı değişikliği yaptı. Araziyi dörde bölen Böyükşehir, iki adayı yeşil alan, iki adayı da alışveriş caddesi için ayır. dı. İhaleye çıkarılan arsayı, 50 milyon TL Ahmet Edip  Uğur Sabancı yönetimindeki Esas Holding aldı. Kurulacak olan alışveriş caddesinde yer alacak firmaların yüzde 50'ye yakını, Balıkesirli üretici ve esnafa ait olacak. 


'Üretici kazanacak'

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, "Yerel üretici bizim için çok önemli. Kentimizdeki üreticilerin daha iyi şartlarda hizmet verebilmesi ve kazanç sağlayabilmesi için böyle bir projeye imza atıyoruz" dedi. Esas Holding gibi dev şirketlerin kenti tercih etmesini önemsediklerini, bu girişimlerin Balıkesir'in kalkınması yolunda büyük adımlar olduğunu vurgulayan Başkan Uğur, Alışveriş Caddesi'nde Balıkesir esnafı ve üreticilerinin, ürünlerini rahat bir ortamda satışa sunacaklarını sözlerine ekledi. 


3-4 AY İÇİNDE HAREKETE GEÇİLECEK Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Ekim ayı meclis toplantısında, söz konusu arsaya alışveriş merkezi yapılması konusunda yetki aldı. 

İhaleyi kazanan Esas Holding, proje üzerindeki çalışmalarını yoğunlaştırdı. 

Çalışmaların 3-4 ay içinde tamamlanması ve 2016 yılının Nisan ayında inşaatın başlatılması planlanıyor. Kent ekonomisine katkı sağlayacak olan projenin farklı çalışmalara öncülük edeceği belirtiliyor. 


Milliyet Ege 


Geri Dön