29 / 03 / 2024

Yeni trend Amerika'dan ev almak!

Yeni trend Amerika'dan ev almak!

Gayrimenkulde sınırları ortadan kaldıran ve ABD’de yatırım fırsatı sunan isteamerika kira garantili evleriyle dikkat çekiyor. 



İsteamerika'nın kurucusu Bahtiyar Yurtoğlu, “Türkiye’de 400 bin lira değerinde bir evin ortalama kira getirisi 1000-1500 TL arasında değişirken; aynı rakama Florida’dan aldığımız ev bunun en en az 2 katı kira getirisi sağlıyor. Aynı anda ev dolar bazında hem kira getirisi hem de değer artışı noktasında toplamda yüzde 20 kâr sağlıyor. Emlak uzmanları ABD’deki emlak fiyatlarının giderek artacağını da öngörüyor. Özetle Amerika’da yatırım yapmanın tam zamanı” diye açıklama yaptı.

Son yıllarda yurt dışında konut alıp orada yaşayan, ikinci konut olarak kullanan ya da yatırım amaçlı değerlendirenlerin sayısı gün geçtikçe artıyor. Bu kapsamda en çok tercih edilen ülkelerin başında 2008’de meşhur Lehman Brothers krizinin patlak vermesiyle Amerika oldu. 

Emlak fiyatlarının ve kira getirisinin Türkiye ile karşılaştırıldığında ABD’nin daha avantajlı olduğunu söyleyen Bahtiyar Yurtoğlu Amerika’daki son başkanlık seçimlerinden bu yana ev fiyatlarının daha da arttığını belitti.


Florida’da konutların değeri yüzde 10 arttı
İstanbul’daki birçok semtten daha ucuza Amerika’da ev sahibi yapan isteamerika'nın kurucusu Bahtiyar Yurtoğlu,” ABD’de ev fiyatlarında geçen yıl ortalama yüzde 5 artış beklenirken bu oran yüzde 10 oldu. Fiyatlar artmaya devam ediyor. Portföyümüzde bulanan evlerin hepsi kendi gayrimenkulümüz. Hiçbir aracı yok ve sattığımız evlerden komisyon almıyoruz. Müşteriye dilerse ABD’ye gidip evi görmesini öneriyoruz. Evi satın almaya karar verdikten sonra ABD konsolosluğuna gidip satış işlemlerini yapılıyor. Her şey resmi. Kiranız o andan itibaren hesabınıza yatıyor “dedi.


Geri Dön