29 / 03 / 2024

Yeni yılda yeni kampanyalar!

Yeni yılda yeni kampanyalar!

Global krizin etkisiyle düşen talebi yılın son günlerinde canlandırmak isteyen gayrimenkul kuruluşları hediyeli promosyonları devreye soktu.



Global krizin etkisiyle düşen talebi yılın son günlerinde canlandırmak isteyen gayrimenkul kuruluşları bir yandan Kurban Bayramı'nda uygulamaya koydukları kampanyaları uzatırken, diğer yandan da otomobil, tatil, mobilya, ankastre cihaz gibi hediyeli promosyonları devreye soktu. Regnum, Dumankaya, Sinpaş, Soyak, Fi-Yapı, Teknik Yapı, Beşyıldız Yuvataş, Namberg İnşaat, Gül İnşaat, D-Yapı ve Demir İnşaat gibi kuruluşlar, kampanya uzatma kararı alırken, bunlara Saros İnşaat, Alper İnşaat, Hasanoğlu İnşaat, Coldwell Banker'de eklendi. Peşinatsız satıştan sıfır faize, yüzde 50'yı bulan indirimlerden, düşük faiz oranlarına, kur sabitlemeden peşinatı taksitlere bölmeye kadar fiyata yönelik cazip uygulamalar devreye girdi..

GAYRİMENKUL kuruluşları, yeni yıla piyasayı canlandırarak girmek için kolları sıvadı. Yeni yıla yeni evlerinde girmek isteyenler için yıl sonu kampanyalarına hız veren gayrimenkul kuruluşları, peşinatsız satıştan sıfır faize, indirimden düşük faiz oranlarına, kur sabitlemeden peşinatı taksitlere bölmeye kadar fiyata yönelik bir çok uygulamayı devreye soktu. Ayrıca ankastre cihaz, mobilya, otomobil gibi ürünlerin de hediye edildiği promosyonlarla da talebi projelerine kaydırmaya çalışıyorlar.

SADECE YILBAŞINA ÖZEL

Bayram ve yılbaşı gibi özel günlerde konut alımları hareketleniyor. Bu da, sektörde kısa dönemli kampanyaların gerçekleştirilmesine neden oluyor. Bu yıl sadece yılbaşına özel kampanya düzenleyen firmalar arasında Saros İnşaat, Alper İnşaat, Hasanoğlu İnşaat, Coldwell Banker gibi kuruluşlar ön plana çıkıyor. Düzenlediği kampanyalarla tanınan Saros İnşaat, Zeytinsuyu Tepesi Evleri'nin 5'nci etabında yer alan 10 daire için 31 Aralık'a kadar geçerli olan özel bir yılbaşı kampanyası düzenliyor. Buna göre, 400 bin dolar olan fiyatlar 250 bin dolara indirildi ve döviz kuru da 1.30 YTL'den sabitlendi. Hasanoğlu İnşaat'ın Banu Evleri'ndeki 185 metrekarelik Lal Konutları için düzenlediği kampanyaya göre peşinat, 3 taksite bölünerek, 36 ay vade imkanı sunuluyor.

Alper İnşaat yeni projesi Selective Kartal Evleri'nin açılışına özel düzenlediği 31 Aralık'a kadar geçerli kampanyada daire almak isteyenlere yüzde 15 peşinat indirimi, peşinatı taksitlendirme, banka kredisi ile yüzde sıfırdan başlayan oranlarla kredi imkanları sunuyor. Projede fiyatlar 132 bin YTL'den başlıyor. Coldwell Banker ise Studio Life projesinde düzenlediği kampanya kapsamında sıfır peşinat ve vade farksız 36 aya kadar taksitle ödeme imkanı sağlıyor. Projede fiyatlar, 88 bin YTL ile 126 bin YTL arasında değişiyor.

KAMPANYA SÜRELERİ UZADI

Geçtiğimiz Kurban Bayramı'nda uygulamaya koydukları kampanyaları, yıl sonuna kadar uzatan firmalar, bu dönemde konut alımlarının yoğunlaşacağını düşünerek, yeni yıldan sonra da devam kararı aldı. Daha önce uygulamaya koydukları kampanyaları, yeni yıla da kaydıran firmalar arasında Regnum, Dumankaya, Sinpaş, Soyak, Fi-Yapı, Teknik Yapı, Beşyıldız Yuvataş, Namberg İnşaat, Gül İnşaat, D-Yapı ve Demir İnşaat yer alıyor.

Projelerde yıl sonu kampanyaları
D-Yapı: Hürriyet Pazarlama ve D Yapı bünyesinde gerçekleştirilen, Mall City Residence'da yer alan residence daireler; YTL bazında yüzde 30 peşin, 60 aya varan vadelerle ve yüzde 1 faizle satışa sunuluyor. Ayrıca müşteri isteği doğrultusunda farklı ödeme seçenekleri de sağlanıyor. Mall City'de fiyatlar 85 bin dolar ile 111 bin dolar arasında değişiyor.

Regnum: Astrum Towers projesinde, sıfır peşinat ya da 48 ay sıfır faiz kampanyası düzenliyor. 140 bin YTL'den başlayan fiyatlarla satışa sunulan dairelere alıcılar yüzde 90 banka kredisi kullanabiliyor. Yüzde 10 oranındaki peşinatı da Mayıs ayındaki teslim sırasında ödeyebiliyor. Ayrıca peşin alımlarda yüzde 15 indirim yapılıyor.

Soyak: İzmir'deki Siesta projesi için yılbaşına kadar devam edecek kampanyasında yüzde 35 peşinat verildiğinde yüzde 3, yüzde 50 peşinat verildiğinde yüzde 6, peşin alımlarda ise yüzde 12 indirim uygulanıyor. Ayrıca 0,99 faiz oranı ile 72 aya kadar kredi kullanma imkanı sağlanıyor. Projede fiyatlar 100 bin YTL'den başlayıp 250 bin YTL'ye kadar yükseliyor.

Fi-Yapı: Fiyaka Esenşehir'de 31 Ocak'a kadar devam edecek kampanya kapsamında 49 bin 500 YTL peşinat talep ediliyor. 24 ay boyunca sabit 990 YTL taksit ödeniyor. Teslimat sırasında ise 19 bin 250 YTL ara ödeme alınıyor ve taksitler 60 aya kadar 1.770 YTL'ye yükseliyor. Projede fiyatlar 109 bin YTL ile 119 bin YTL arasında değişiyor.

Dumankaya: Firmanın Minimal, Vizyon, Konsept İstanbul ve Trend Ekstra projeleri için kampanyaları devam ederken yeni projesi Adres'in de ön satış kampanyası sürüyor. Aralık sonuna kadar devam edecek kampanyalar kapsamında Adres'te dairelerin ön satış fiyatları 39 bin YTL ile 97 bin YTL aralığında değişirken mevcut projelerinde de peşin alımlarda yüzde 12 indirim uyguluyor.

Beşyıldız Yuvataş: Kurtköy Yenişehir'de inşa edilen AlizePark Evleri'nin yarısı peşin yarısı vade farksız 8 ay taksitli ve yarısı peşin, yarısı 36 aya kadar aylık yüzde 1,20 faizli kampanyası yılbaşında da devam ediyor. Projede fiyatlar 185 bin YTL ile 325 bin YTL arasında değişiyor.

Sinpaş: İstanbul'da Bosphorus City ve Lagün'de, Bursa'da da Ottomanors projelerinde devam eden "Devrimci Ödeme Planı" önce 60 ay sonra da 72 aya çıkarılan vadeli ödemelere dayanıyor. Buna göre aylık taksitler ilk 12 ay sabit ödeniyor. Sonraki taksitler ve ara ödemeler yılda bir kez olmak üzere yıllık Tüketici Fiyatları Endeksi (TÜFE) + 3 oranında artırılarak yine 12 ay sabit ödeniyor.

Teknik Yapı: Uplife Park projesindeki faiz oranı ve vadeye dayalı kampanyalı satışlar devam ediyor. Proje kapsamında yüzde 50 peşinat ödeyenlere 36 ay, yüzde 30 peşinat ödeyenlere 24 ay sıfır faiz imkanı sağlanıyor. Yüzde 20 peşinat ödeyenlere ise yüzde 0.74'den başlayan ve 10 yıla kadar kredi imkanı ve farklı bütçelere göre esnek ödeme seçenekleri sunuluyor. Projede fiyatlar 117 bin YTL'den başlayıp, 346 bin YTL'ye kadar yükseliyor.

Namberg İnşaat: Kurtköy'de inşa edilen MiaPark'tan daire alan herkese 10 bin YTL değerindeki ankastre ürünler hediye ediliyor. Ayrıca kampanya kapsamında yüzde 25 olan peşinat; üçe bölünüyor. Kalan yüzde 75 için de alıcılar, 12 ay için yüzde 1.37, 48 ay için yüzde 1.41, 60 ay için yüzde 1.49 ve 120 ay için yüzde 1.63 faiz oranları ile krediye yönlendiriliyor.

Gül İnşaat: Vista Rezidance Beykent Projesi'nde düzenlenen "A'dan Z'ye dayalı döşeli kampanya" yeni yılda da devam ediyor. Projede fiyatlar yüzde sıfır faiz imkánı ile 235 bin YTL'den başlıyor.

Demir İnşaat: Günışığı ve Narçiçeği Siteleri'nde vade farksız taksitlendirme, yüzde sıfırdan başlayan oranlarla kredi imkanı sağlıyor. Peşin alımlarda yüzde 10 indirim uygulanıyor. Ayışığı sitesinde ise peşinat oranına göre 24 aya kadar vade farksız taksitlendirme yapılıyor. Dairelerin fiyatı 95 bin YTL'den başlayıp 205 bin YTL'ye kadar yükseliyor.

Hürriyet Emlak

Geri Dön