29 / 03 / 2024

Yenibosna Steigenberger Airport Hotel açılıyor!

Yenibosna Steigenberger Airport Hotel açılıyor!

İstanbul Yenibosna’da, 110 milyon TL yatırımla Alman otel zinciri Steigenberger açılıyor. Korcan Turizm’in yatırımcısı olduğu 210 odalı, beş yıldızlı iş oteli, ekim ayında faaliyete başlayacak.



Ünlü Alman otel zinciri Steigenberger, Korcan Turizm tarafından Türkiye’ye getiriliyor. İstanbul Yenibosna’da 110 milyon TL’lik yatırımla açılacak olan otel, Ekim 2015’te faaliyete girecek. Beş yıldızlı Steigenberger Airport Hotel, 20 bin metrekarelik kapalı alan üzerine kurulu, 210 odalı ve 420 yatak kapasitesine sahip.


Otelin yatırımcısı Korcan Turizm’in Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Sarıtaş, İstanbul’da otelcilikte İngiliz ve Amerikan markalarının çok olduğunu ancak hiç Alman markası bulunmadığını söyledi.


Sarıtaş, “Araştırmalarımız sonucunda Türkiye’ye gelen 10 turistin 4’ünün Avrupa kökenli olduğunu gördük. Biz farklılığımızı bu noktada ortaya koyacak bir arayışla 80 yıldır turizm sektöründe hizmet veren Alman otel zinciri Steigenberger’le görüşmeye başladık. Avrupa’da ve Asya’da 109 oteli bulunan bir marka. Hizmet kalitesi dünyaca biliniyor. Görüşmelerimiz 1.5 yıl sürdü” dedi.



Doluluk hedefi çok yüksek...


Ekim 2015’de açılışı yapılacak otelde ilk yıl doluluk hedeflerinin yüzde 50 ve üzerinde olacağını söyleyen Steigenberger Airport Hotel Genel Müdürü Ahmet Seymen de, “Hedefimiz çok doluluk yerine iyi fiyata oynamak. Geceleme fiyatı olarak standart bir oda için 100-150 euro planlıyoruz. Otelde 160 kişiyi de istihdam ediyor olacağız” dedi. Seymen, İstanbul’da dolulukların da her geçen yıl arttığını kaydederek, şehre gelen turist sayısının 2015 yılının ilk dört ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 5 oranında arttığını aktardı.


Alman disiplini, Türk misafirperverliği


5 yıldızlı iş oteli konseptinde tasarlanan Steigenberger Airport Hotel, 20 bin metrekarelik kapalı alan üzerine 19 kat olarak inşa edildi. 210 odası bulunan Steigenberger Airport Hotel, ‘AllDayDining’ restoranı, ‘Fitness ve Spa’ üniteleri, 3 adet toplantı salonu ve 600 kişi kapasiteli ‘Balo’ salonu ile yerli ve yabancı misafirlere hizmet verecek.


İstanbul’un hızla gelişen ve oteller bölgesi olmaya aday semti Yenibosna’da hizmete girecek olan Steigenberger Airport Hotel Alman disiplini ve kalitesini Türk misafirperverliğiyle sentezleyerek kalite ve hizmet anlayışını bir basamak daha yukarı taşımayı hedefliyor.


Turizm deneyimi var


Korcan Turizm Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Koray Sarıtaş ise, otelcilikte arz fazlası olduğunu düşünmediklerini vurgulayarak, şunları söyledi: “Turizm bizim işimiz. Biz bu alanda deneyimliyiz. Antalya’daki deneyimimiz yanında Yenibosna’da Rox markamızla deneyim kazandık. Rox’u kuralı bir yıl olmasına karşın son altı yedi ayda yüzde 90 doluluklara ulaştırdık. Rox markasıyla da başka oteller açmaya devam edeceğiz. Steigenberger Airport Hotel için de iyi bir ekip oluşturuyoruz.”


İŞ İNSANINA GÖRE TASARLANDI


Türkiye’ye en çok gelen turistler arasında Almanların yer aldığını ve bu ülkeyle iş ilişkilerimizin de çok yoğun olduğunu anımsatan Sarıtaş, “Almanlar ve Orta Avrupalı misafirler seyahatlerinde mutlaka bu markayı tercih etmek isteyeceklerdir.


Otelin konsepti tamamen iş oteli şeklinde. Bölgede sanayi ve üretim tesisleri var. Fuar alanlarına çok yakın. Otelimizin kuruluş ve tasarımı da tamamen iş insanlarının isteklerine göre hazırlandı” diye konuştu.

Ayhan Sarıtaş, Steigenberger’in Türkiye’de yayılmak istediğine ve herkese bölge tayin eden bir tarzı bulunduğuna da işaret ederek, “Genişleme stratejilerinde, İstanbul’da Zeytinburnu-Beylikdüzü hattını bize verdiler. Yatırımcı olarak bu hatta uygun fırsat çıktığında ikinci oteli her zaman düşünürüz. Steigenberger, her yerde olmak isteyen bir marka değil, iyi temsil edilmek istiyor” ifadesini kullandı.


Bir soru üzerine de Ayhan Sarıtaş, seçimlerin getirdiği belirsizliğe karşın yatırım kararından vazgeçmediklerini kaydederek, “Korkmadan yatırıma devam ediyoruz. Biz krizleri fırsat olarak görüyoruz. Türkiye’de iki yılda bir seçim yapılır oldu. Biz yatırımı kesmedik. Böyle dönemlerde yatırımı durdurmamak gerekiyor” diye konuştu.


Milliyet







Geri Dön