18 / 04 / 2024

Yenişehir Pazaryeri'nin kader değişecek!

Yenişehir Pazaryeri'nin kader değişecek!

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Yenişehir Pazaryeri’ne inşa edilmesi planlanan yeni hizmet binasının bölgenin kalkınarak gelişmesine katkı koyacağını söyledi. Konak Belediyesi’nin yeni hizmet binasıyla ilgili öneriler geldi.



Konak Belediyesi’nce Yenişehir Pazaryeri’nin bulunduğu alana inşa edilmesi planlanan yeni hizmet binasıyla ilgili vatandaşların fikrine başvurulmaya devam ediliyor. İlki kadın ve engelli dernekleriyle gerçekleştirilen, ardından da meslek odaları temsilcileriyle devam eden toplantıların üçüncüsü bu kez yeni binanın inşa edileceği Yenişehir semti sakinlerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Konak Belediyesi’nin Yenişehir’deki Temizlik İşleri Şantiyesi’nde düzenlenen toplantıya Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, belediye bürokratları, meclis üyeleri, bölge muhtarları, esnaf ve mahalle sakinleri katıldı.



ULUSAL YARIŞMAYLA BELİRLENECEK


Yenişehir halkının düşüncelerini iletme fırsatı bulduğu toplantının açılış konuşmasını yapan Başkan Pekdaş, katılımcı yönetim anlayışı çerçevesinde görüş ve önerilerini aldıkları Yenişehir sakinlerine iyi bir hizmet binası yapmayı amaçladıklarını söyledi. Yeni hizmet binası için gerekli plan değişikliklerinin  İzmir  Büyükşehir Belediye Meclisi’nde onaylandığının müjdesini de veren Pekdaş, projenin tamamlanmasıyla birlikte bölgenin gelişerek, değişeceğini dile getirdi. Mülkiyeti Konak Belediyesi’ne ait Yenişehir Pazaryeri’nin yerine inşa edilecek yeni hizmet binasının konum olarak çok uygun bir nokta olduğuna vurgu yapan Pekdaş, “Bu bölge Konak’ın ortasında bizim hizmet götürmek zorunda olduğumuz mahallelere de ulaşımın en yakın olduğu yer. Buraya yapılacak bina projesini bir ulusal Yarışmayla tespit etmenin doğru olacağına karar verdik. Meslek odalar, kadın ve engelli dernekleriyle, çalışanlarımızla farklı zamanlarda toplantılar yaptık. Ama bizim için buraya komşu olarak geleceğimiz hemşerilerimiz, muhtarlarımız ne düşünüyor, öğrenmek istedik. Çünkü artık biz bu mahallenin sakini olacağız. bugün hem projeyi tanıtalım, hem de belediyede olmasını istediğiniz şeyler neler, bunları dinleyelim istedik" dedi.



HALKIN UMUDU OLDU


Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın ardından Mimar Aydemir Başargan, yeni hizmet binası ile ilgili bilgileri içeren bir sunum gerçekleştirdi. Daha sonra Yenişehir halkı, esnafı ve bölgede görev yapan muhtarlar da söz alarak yapılması planlanan yeni hizmet binasıyla ilgili görüşlerini dile getirdi. Bölgede yaşanan sorunların, belediye binasının hizmete girmesinin ardından hızla çözülmeye başlayacağı konusunda hemfikir olan bölge halkı, kamu hizmetinin gelmesiyle beraber Yenişehir’de yeni bir dönem başlamasını beklediklerini ifade etti. Ulusal bir yarışmayla belirlenecek projenin şartnamesini hazırlayacak yarışma jürisi önümüzdeki günlerde biraraya gelerek ilk toplantısını yapacak. Bu toplantıya kadar vatandaşlar Konak Belediyesi’nin yeni hizmet binasıyla ilgili öneri ve düşüncelerini ‘[email protected]’ uzantılı e-posta adresi üzerinden ulaştırabilecekler.


Milliyet


Geri Dön