20 / 04 / 2024

Yer altı Meclis’i inşa edilecek!

Yer altı Meclis’i inşa edilecek!

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, yeni bir Meclis yapımı veya taşınmasının söz konusu olmadığını belirterek, doğal afet hallerinde yer altında faaliyet gösterebilecek bir Meclis yapılacağını açıkladı.



TBMM Başkanı İsmail Kahraman, yeni bir Meclis yapımı veya taşınması iddialarına cevap verdi. Kahraman, 15 Temmuz’daki bombalama hadisesinde sığınıkların işe yaramaz ve kullanılmaz olduğunu, eksiklikleri gördüklerini belirterek, savaş, doğal afet, darbe ve nükleer saldırılara karşı Genel Kurul faaliyetlerinin yürütülmesi için yer altına uzanan yeni bir bina yapılacağını sölyedi.


TBMM İç Tüzüğü’nün değiştirilmesiyle birlikte giyilmesi zorunlu olmaktan çıkan frak konusunda Kahraman, “Başka bir elbise için hazırlık yapmaya gerek yok. Koyu renk yeterli. Kavasların dışında milletvekilleri nasıl koyu renk elbise giyiyorsa, aynı olacak” ifadelerini kullandı. 



Yer altı Meclis’i inşa edilecek!



Kahraman, TBMM’ye yapılacak yeni bina ve 600 milletvekiline uygun Genel Kurul salonu konularından bahsetti. Kahraman, TBMM’de yıkılan A ve B Halkla İlişkiler Binası’nın yerine yönelik proje hazırlığı olduğunu söyledi.



Yer altı Meclis’i inşa edilecek!



Kahraman, sözlerini şu şekilde sürdürdü: Halkla ilişkiler odaları yeterlidir. Meclis’in içindeki yerlerin 600 kişilik olması konusunda da planlama var. Bakanlar Kurulu kalktığı için Genel Kurul salonunun içerisi de 600 kişiye yetiyor. Bakanlar Kurulu’nun bulunduğu bölüm biraz yüksek bir basamakla çıkılıyor. Bakanlar Kurulu koltuklarının bulunduğunu yükseklik diğer koltuklarla eşit hale getirilecek. Arkada taraflarda da boşluklar bulunuyor, oralara 28 koltuk eklenecek. Böylece Genel Kurul 600 kişi için yeni yapılmış gibi olacak. Hacim yeterli açıkçası.”




Milliyet


Geri Dön