10 / 05 / 2024

Yerinden dönüşüm şehirleri sorunlu alanlardan kurtardı!

 Yerinden dönüşüm şehirleri sorunlu alanlardan kurtardı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde "Binbir Renk Tek Millet" ismiyle düzenlenen "Büyük Roman Buluşması"nda kentsel dönüşümden bahsetti.



Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde "Binbir Renk Tek Millet" ismiyle düzenlenen "Büyük Roman Buluşması"nda yaptığı konuşmada, eskiden özellikle büyükşehirlerin çevresinde altyapısı, sosyal imkanı, ekonomik cazibesi olmayan derme çatma binalardan kurulmuş yerleşim yerlerinin olduğuna dikkati çekti. 

"Doğru dürüst hizmet alamadıktan sonra şehrin içinde olsanız ne yazar, dışında olsanız ne yazar." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti olarak kentsel dönüşüm, yerinden dönüşüm projeleriyle şehirlerin sorunlu alanlardan kurtarıldığını, çocukluğunun geçtiği Kotra'nın da artık değiştiğini ve daha da iyi olması gerektiğini ifade etti. 

Erdoğan, "Hak sahibi vatandaşlarımızın hiçbirini mağdur etmeden, tam tersine hepsinin de kazançlı çıkacağı modellerle bu dönüşümü başlattık, yürütüyoruz. Elbette tek tük olumsuz örnekler çıkabilir ama genel olarak bu projenin tüm tarafları memnun ettiğini söyleyebiliriz." değerlendirmesinde bulundu. 

Roman vatandaşların yaşadığı yerlerin bir bölümünün de kentsel dönüşüm projelerinin içerisinde yer aldığını belirten Erdoğan, değişen şartların ve çevrenin Roman vatandaşları da etkilediğini kaydetti. Erdoğan, Roman vatandaşlara şöyle hitap etti:

"Önemli olan ruhunuzdaki o saflığı, temizliği, insan sevgisini, neşeyi, muhabbeti muhafaza ederek yeni şartlara uyum sağlamaktır. Sizi siz yapan vasıflarınızı kaybettiğinizde kalabalıklar içinde yitip gidersiniz. Halbuki Rabb'im her kulunu aynı özelliklere, kabiliyetlere, güzelliklere sahip olarak yaratmıştır.

Roman kardeşlerim, elbette daha iyi eğitim, sağlık hizmeti alacak, daha kolay iş bulacak, daha iyi şartlarda yaşayacak ama Roman olmanın verdiği o cazibeden de asla vazgeçmeyecek. Bunu başardığınız anda Türkiye'nin en güzel, en nevi şahsına münhasır, en neşeli renklerinden biri olarak varlığınızı sürdürme imkanına kavuşursunuz." 
 


Geri Dön