25 / 04 / 2024

Yerli konut yatırımcısı İzmir'i tercih ediyor!

Yerli konut yatırımcısı İzmir'i tercih ediyor!

İngiliz gayrimenkul şirketi Knight Frank’in geçen yılın ikinci çeyrek raporuna göre İzmir, Haziran 2017 itibarıyla 1 yıl içinde konut fiyatlarının yüzde 20’nin üzerinde artığı, dünyadaki 8 kent arasında yer aldı. 



Merkez Bankası’nın Türkiye konut fiyatı endeksine göre de, konut fiyatı, üç büyük il arasında ‘en hızlı’ İzmir’de arttı. İzmir’deki genel konut ve yeni konut fiyatlarındaki yıllık artış yüzde 17’yi aştığı görülüyor

.

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, İzmir’in doğal güzellikleri, tabiat örtüsü, tarihi zenginliği, turizm potansiyeli, denizi, kumu, güneşi, termal varlığı ve uygar yaşam biçimiyle sahip olduğu hoşgörü ve huzurla ‘tercih’ edilen bir kent konumuna geldiğini dile getirdi. 

 

Tüm bunların ‘yerli’ yatırımcının dikkatini çektiğini ve İzmir’i gayrimenkul sektörünün zirve yaptığı bir şehir haline getirdiğini sözlerinde vurgulayan Hüseyin Aslan, dünya kenti olma yolunda ilerleyen İzmir’in ‘yabancı’ yatırımcı çekmede ise aynı potansiyeli sergileyemediğini de sözlerine ekledi. 

 

Aslan, Türkiye İstatistik Kurumu konut satışı verilerine göre son üç yılda Türkiye’de yabancı yatırımcıların 63 bin 253 konut aldığını belirtti.  Aslan, “Bu 63 bin konut satışından maalesef  İzmir  yeterince payını alamadı. Son iki yılda İzmir’den yabancılar neredeyse yok denecek kadar az sayıda konut satın aldı. Bu, İzmir’in yabancı yatırımcı açısından istenilen düzeyde bir çekim merkezi olmadığının göstergesidir” dedi. 

 


Geri Dön