19 / 04 / 2024

Yeşil Hat Projesi ödül aldı!

Yeşil Hat Projesi ödül aldı!

CHRISTINE Bleks ve Mustafa Tazeoğlu, kurdukları 'Tausche Bildung für Wohnen e.V.' adlı dernek çalışmaları altında gerçekleştirdikleri 'Yeşil Hat Projesi' ile '2014 Duisburg Uyum Ödülü' aldı.



CHRISTINE Bleks ve Mustafa Tazeoğlu, kurdukları 'Tausche Bildung für Wohnen e.V.' adlı dernek çalışmaları altında gerçekleştirdikleri 'Yeşil Hat Projesi' ile '2014Duisburg Uyum Ödülü' aldı. 

Proje üe Marxloch semtinde satın alman evlerde 6 üniversite öğrencisi, okullarda ve okul dışında evlerde ücretsiz oturma karşılığında öğrencilere derslerinde yardıma oluyor. Projeyi beğenen Duisburg Kalkındırma Dairesi (EG-DU) de derneğe, önümüzdeki iki yıl için 142 bin Euro teşfik primi desteği vereceğini açıkladı. 


BEŞ OKULLA İŞBİRLİĞİ

Novitas BKK'nın öncülüğünde düzenlenen törende uyum ve 2500 Euro'luk para ödülünü arkadaşı Christine Bleks'le birlikte alan Mustafa Tazeoğlu, şunları söyledi: "Ağustos ayında hayalimizi hayata geçirdik. 

Bölgemizdeki beş okulla birlikte çalışıyoruz. Duisburg Marxloh semtindeki ihtiyacı olan çocuklara, okullarda ve okul dışında derslerine yardıma oluyoruz. Aldığımız ödüllerle finanse ettiğimiz evlerde üaetsiz oturup projeye destek veren öğrenci sayısı altı. Birçok işletmeden destek gördük. Marxloh semtindeki Türk işletmelerinden de destek bekliyoruz. Doğduğum, büyüdüğüm semt olan Marxloh'da yaptığımız çalışmaların görülüyor olması bize gurur veriyor.


Hürriyet Avrupa


Geri Dön