29 / 03 / 2024

Yeşim Tekstil, Yeşim Home ile evlere el atıyor!

Yeşim Tekstil, Yeşim Home ile evlere el atıyor!

Nike, Gap, Zara, Hugo Boss ve Esprit gibi dünyanın önde gelen hazır giyim markalarına üretim yapan Yeşim Tekstil, ev tekstili ürünlerini daha kurumsal bir çatı altında pazarlamak için 'Yeşim Home' markasıyla müşterilerine ulaşacak



Nike, Gap, Zara, Hugo Boss ve Esprit gibi dünyanın önde gelen hazır giyim markalarına üretim yapan Yeşim Tekstil, ev tekstili ürünlerini daha kurumsal bir çatı altında pazarlamak için 'Yeşim Home' markasıyla müşterilerine ulaşacak.

Organik iplikten yaptığı hazır giyim ürünlerini 'Yeşim Organic' ve geri dönüşümlü iplikten yaptığı ürünleri 'Yeşim Recycle' markaları altında toplayan Yeşim Tekstil"in, ev tekstili ürünlerini pazarlayacağı 'Yeşim Home' markasının ilk etapta nihai tüketiciyi değil, büyük otel zincirleri ve toptancıları hedeflediği bildirildi.

Yeşim Tekstil Sanayi ve Ticaret A.şž. Üst Yöneticisi (CEO) şženol şžankaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yeşim Tekstil"in, şu anda her ne kadar 'hazır giyim üretici firması' olarak akla gelse de aslında 1983 yılında üretimine ev tekstiliyle başladığını hatırlattı.

şžankaya, o dönemlerde ev tekstili üretimindeki başarılarının, kendilerini hazır giyim alanında da üretim yapmaya cesaretlendirdiğini ve yeni açılımlar kazandırarak bugünlere getirdiğini ifade ederek, son dönemde global piyasada Türkiye"nin ev tekstili üretimiyle ön plana çıktığına dikkati çekti.

Bu yüzden Yeşim"i hazır giyimin yanı sıra ev tekstili portföyüyle de ön plana çıkarmak istediklerini vurgulayan şžankaya, şunları kaydetti: 'Müşterilerimize ev tekstili ürünlerini daha kurumsal bir çatı altında pazarlamak için "Yeşim Home" markasını oluşturduk. Hedefimiz bu alanda ürettiğimiz ürünleri yeni markamızla pazarlamak ve ev tekstili ürünlerimizi daha bilinir kılmak. Bu marka, şu an için nihai tüketicilere yönelik bir marka değil.

Öncelikle "Yeşim Home" markası, mevcut ve potansiyel müşterilere yönelik pazarlama yapmak üzere hazırlanmış bir marka ve özellikle de bu markayla iç piyasada büyük otel zincirlerine ve toptancılara ulaşmayı hedefliyoruz.'

-'YEşžİM HOME' ÜRÜN GAMINDA YER ALAN ÜRÜNLER-

Yeşim Tekstil, 'Yeşim Home' markası altında perdelik, masa örtülük, döşemelik ve ev tekstiline yönelik nevresim kumaşları üretecek. Yeşim ev tekstili ürün gamında, ağırlıklı olarak ürettiği yüzde 100 polyester ve pamuk polyester karışımlı kumaşlar ile son 2 yıldır üretimini yaptığı yüzde 100 pamuk kumaşlar yer alıyor.

Firma, perdelik kumaşları tül, fonluk ve storluk kumaş olmak üzere üç ürün grubunda, döşemelik kumaşları da kadife ve dokuma olmak üzere iki ürün grubunda hazırlıyor. Masa örtülerinde ve runner kumaşlarda da tema doğrultusunda her sezon için ayrı bir koleksiyon hazırlanıyor.
Milliyet


Geri Dön