26 / 04 / 2024

Yıkım teğet geçti

Yıkım teğet geçti

Başakşehir'de zabıta ekipleri onlarca gecekonduyu yerle bir etti. Ancak bir ev var ki yıkım ona uğramadı. İki katlı ev yıkıntılar arasında tek başına ayakta duruyor.



 

Başakşehir kentteki en yoğun gecekondulaşmanın yaşandığı yerlerden biri. Küçükçekmece'ye bağlı olan bazı mahallelerin Başakşehir'in ilçe olmasıyla birlikte buraya bağlanması, bölgedeki kaçak yapı oranını da oldukça artırdı. Sonuçta da ortaya birbirinden çok farklı iki manzara çıktı. İlçenin bir yanında çok katlı, lüks konutlar, villalar yükseliyor. Sosyo-ekonomik seviyesi yüksek kesimler tarafından tercih edilen bu modern sitelerin birkaç yüz metre ötesinde ise çarpık yapılaşma almış başını gidiyor.

MOLOZ YIĞINLARIYLA DOLU

En çok göç alan bölgelerden biri olan Başakşehir'in gecekondu bölgeleri, sık sık olaylı yıkım görüntüleriyle de gündeme geliyor. Özellikle Altınşehir, Güvercintepe ve Kayabaşı Mahalleleri'nde, neredeyse her adım başında gecekondu yıkımlarından geriye kalan moloz yığınlarını görmek mümkün.

EVLER YERLE BİR EDİLDİ

Bölgedeki onlarca ruhsatsız ev zabıta ekipleri tarafından yerle bir edildi. ancak bir ev var ki yıkım onu teğet geçti. Yıkıntılar arasında tek başına kalan bu bina "son gecekondu" olarak ayakta duruyor.

Bölgedeki tüm kaçak evler yıkılırken bu iki katlı betonarme binaya dokunulmamasına semt sakinleri de bir anlam veremiyor. Sıvası bile tamamlanmadığı halde binada oturan ailelerin olması dikkatlerden kaçmıyor.

Habertürk


Geri Dön