18 / 04 / 2024

Yıkımına başlanan Tuzla'daki Ermeni Yetimhanesi mülk sahibinden açıklama!

Yıkımına başlanan Tuzla'daki Ermeni Yetimhanesi mülk sahibinden açıklama!

Yıkımına başlanan Ermeni Yetimhanesi’nin mülk sahibi Abdullah Fatih Atasoy'dan yapılan açıklamada, “Satın almak sureti ile tamamen kendi özel mülkiyetimdeki olan yerde yasalara uygun olarak yapacağım tüm tasarruflar şahsıma aittir” denildi.



Tuzla’da yıkımına başlanan Ermeni Yetimhanesi’nin mülk sahibi Abdullah Fatih Atasoy tarafından yapılan açıklamada, “Satın almak sureti ile tamamen kendi özel mülkiyetimdeki olan yerde yasalara uygun olarak yapacağım tüm tasarruflar şahsıma aittir” denildi.


Tuzla’da bulunan Ermeni Yetimhanesi ile ilgili mülk sahibi Abdullah Fatih Ulusoy, avukatı İrfan Öge aracılığıyla yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“2006 yılında Tuzla Postane Mahallesi’ndeki taşınmazın satın almak suretiyle maliki bulunmaktayım. Üzerindeki metruk bina boş ve yıkılma riski olduğundan tehlike oluşturmaktadır. Mevsim itibari ile gelebilecek piknikçilerin can güvenliğini tehlikeye düşürmekte ve yine çevre sakinleri dışarıdan gelen bazı kişilerce metruk binanın gayri ahlaki amaçlar için kullanılmasından rahatsız olmaktadırlar. Yıkım ; Yasal çerçevede yetkili kurumlardan alınan izinle ve yine yetkili kurumlar bilgilendirilerek yapılmak istenmiştir. Satın almak sureti ile tamamen kendi özel mülkiyetimdeki olan yerde yasalara uygun olarak yapacağım tüm tasarruflar şahsıma aittir. Bu konuda eksik ve yanlış bilgilere sahip olan kişilerce Manevi değeri olduğu ifade edilerek yıkımın engellenmesine çalışılmaktadır. Bilgimiz ve irademiz dışında taşınmaza girilmesi can güvenliği riski taşımaktadır. Bu konuda herhangi bir sorumluluk üstlenmediğimiz gibi yıkımı yaparken herhangi bir cemaati ya da kişinin manevi değerlerini hedef almış değiliz. Kendileri için manevi değer taşıdığını ifade eden ilgili Ermeni cemaati ve mensubu kişilere daha önceden de defalarca teklif ettiğimiz gibi bugün de taşınmazın satışı hususunda her türlü görüşmeye de açık olduğumuzu kamuoyunun bilgisine sunarım.”


Milliyet


Geri Dön