20 / 04 / 2024

Yıldırım Belediye Başkanı kentsel dönüşümü inceledi!

Yıldırım Belediye Başkanı kentsel dönüşümü inceledi!

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, ‘Yeni Yıldırım’ı geleceğe taşıyacak kentsel dönüşüm projesinin detaylarını yerinde incelemek için sahaya indi...



Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Ak Parti Yıldırım İlçe Başkanı Hüdayi Yazıcı ve bürokratlarla kentsel dönüşüm projesi için mahallelerde incelemelerde bulundu. Kentsel dönüşüm çalışmalarına hız kesmeden devam ettiklerini belirten Edebali, “Sanayileşme ve göç nedeniyle çarpık olarak büyüyen şehrimizin değişimi konusunda halkımızın desteği ile çalışmalarımıza hızla devam ediyoruz. Kentsel Dönüşüm Master Planı’mızı hemşehrilerimizin taleplerini göz önünde bulundurarak hızla geliştirdik. Şu an planlama aşamasında olan projemiz Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın İdris Güllüce’nin destekleriyle onaylandı” dedi.


Yıldırım’da hayata geçirilecek kentsel dönüşüm projesinin Türkiye’de de rol model olacağının altını çizen Edebali, “Dünyaya modern şehirciliği öğreten Osmanlı torunları olarak ilçemizde uzun soluklu bir atılım gerçekleştiriyoruz. Bu doğrultuda yalnızca masa başında çalışmakla yetinmiyor, sık sık sahaya inerek de detaylı incelemelerde bulunuyoruz. Hazırladığımız kentsel dönüşüm master planı sadece dönüşümün fiziki yönünü kapsamıyor. Aynı zamanda sosyal, kültürel ve ekonomik ayağıyla da kentsel dönüşümü tamamlamak istiyoruz. Böylece Yeni Yıldırım’ı geleceğe daha sağlıklı ve modern bir şekilde taşıyacağız” şeklinde konuştu.


Milliyet


Geri Dön