18 / 04 / 2024

Yıldırım Belediyesi kaçak yapılaşmaya taviz vermeyecek!

Yıldırım Belediyesi kaçak yapılaşmaya taviz vermeyecek!

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, muhtarlıkların aylık 300 lirayı geçmemek şartıyla elektrik, su, doğalgaz ve internet faturalarının belediye bütçesinden karşılanacağını söyledi.



Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, muhtarlıkların aylık 300 lirayı geçmemek şartıyla elektrik, su, doğalgaz ve internet faturalarının belediye bütçesinden karşılanacağını söyledi. Öncelikli gündemlerinin kentsel dönüşüm olduğunu vurgulayan Edebali, “Bu vizyonumuza zarar verecek Kaçak yapılaşmaya kesinlikle taviz vermeyeceğiz. Önümüzde seçim olması kimseyi bu konuda cesaretlendirmesin” dedi.


Yıldırım Belediye Meclisi’nin mayıs ayı olağan toplantısı yapıldı. Belediye birimlerinin mart ve nisan ayında yürüttüğü faaliyetlerin sunumuyla başlayan toplantıda, kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili bilgi veren Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, ilçenin meselelerinin çözümünün çok boyutlu, çok faktörlü dönüşümle mümkün olduğunu vurguladı. Kaçak yapılaşmanın önüne geçmenin tek yolunun kentsel dönüşüm olduğunun altını çizen Başkan Edebali, “Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren kaçak yapılaşmayla mücadele konusundaki hassasiyetimizi vurguluyoruz. Yeni Yıldırım’ı inşa ederken bu vizyonumuza zarar verecek yapılaşmalara kesinlikle göz yummayacağız. İnşaat ustalarına, hazır beton firmalarına bu konudaki hassasiyetimizi hatırlatarak, kaçak bina yapmamalarını ve bunlara beton temin etmemelerini istedik. Yine muhtarlarımızla sık sık bir araya gelerek konunun önemini kendilerine hatırlatıyoruz. Seçim öncesinde kaçak yapılara af çıkacağı yönünde yanlış bir beklenti var. Kimse bundan cesaret almasın. Kaçak yapılaşmayla mücadele konusunda hiçbir tereddüdümüz yok” diye konuştu.


MUHTARLARA ‘YILDIRIM’ DESTEK

Yıldırım Belediye Meclisi, ilçedeki mahalle muhtarlarına ayni yardım kararı aldı. Muhtarlıkların aylık 300 lirayı geçmemek şartıyla elektrik, su, doğalgaz ve internet faturalarının Yıldırım Belediyesi bütçesinden karşılanması konusundaki teklif, Ak Parti, MHP ve CHP gruplarının oy birliğiyle kabul edildi. Yıldırım Muhtarlar Derneği ile imzalanacak protokol ile desteğin sağlanacağını söyleyen Başkan Edebali, “Yönetim sistemimiz içerisinde halkımıza en yakın olan muhtarlarımız, hemşehrilerimizin meselelerine anında çözüm bulunmasında, hizmetlerin vatandaşlarımıza en doğru şekilde ulaşmasında önemli görevler üstleniyor. Birlikte yönetim anlayışımızın en önemli taraflarından birisi olan muhtarlarımıza sağladığımız bu destekle üstlerindeki yükü bir nebze de olsa hafifletmiş olacağız” diye konuştu.


Milliyet


Geri Dön