29 / 03 / 2024

Yıldırım Belediyesi’nden Engelsiz Yaşam Merkezi!

Yıldırım Belediyesi’nden Engelsiz Yaşam Merkezi!

Bursa’ya bağlı Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, ilçenin öncelikli problemlerine çözüm üreten çalışmaların ardından Yıldırım’ın marka değerini yükseltecek vizyon projelere start veriyor. İşte projeler...



Bursa’ya bağlı Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, ilçenin öncelikli problemlerine çözüm üreten çalışmaların ardından Yıldırım’ın marka değerini yükseltecek vizyon projelere start veriyor.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanarak vatandaşların beğenisine sunulan, Türkiye’nin en modern kentsel dönüşüm hamlelerinden birisi olan Mevlana Ulus Kentsel Dönüşüm Projesi’nin ardından Yıldırım’da yine Türkiye’ye örnek olacak bir proje başlatılıyor.


Millet Mahallesi’nde 12 bin 612 metrekare alan üzerine Türkiye’de örneği bulunmayan ’Engelsiz Yaşam Merkezi’ kuruluyor. Planlama çalışmaları tamamlanan ve kısa süre içeresinde temeli atılacak olan merkezin bünyesinde; aile eğitimi bölümü, yaşlılar için destek bölümü, psikolojik destek bölümü, engelliler için oyun-aktivite-sosyal yaşam bölümü, 200 kişilik konferans salonu, kütüphane, gündüz bakım bölümü, iş ve mesleki eğitim bölümü, pazarlama ve satış bölümü, sağlık ve rehabilitasyon bölümü, misafirhane, bedensel etkinlikler salonu, terapi bahçeleri, spor alanları gibi birimler yer alıyor.


Engellilerin, kadınlar, çocuklar ve gençlerle birlikte öncelikli hizmet gurupları içerisinde yer aldığını vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "İnsanların engelleri, bedenlerinde değil zihinlerinde başlıyor. Müzik Akademisi ve Engelsiz Mutfak gibi projelerimizin yanısıra, engelli sporcularımıza sağladığımız desteklerle elde ettikleri sonuçlar, bu kocaman yüreklere sağlanacak küçük bir destekle neler başarılacağının göstergesi. Engelsiz Yaşam Merkezi, bu insanlarımızın önünde yeni ufuklar açmak, onlara yeni başarılar için zemin oluşturmak hedefiyle hazırladığımız bir proje" dedi.


Türkiye’de başka bir örneği olmayan projeyi çok önemsediklerini söyleyen Başkan Edebali, "Öncellikle burada engelli kardeşlerimizi bir meslek ve beceri sahibi yapacağız. Öğrendiklerini üretime dönüştürmelerini, ürettikleri ürünleri satabilecekleri birimler kurarak pazarlama desteği de vereceğiz. Böylece ekonomiye aktif olarak katılacaklar. Engelsiz Yaşam Merkezi ile düne kadar birilerine muhtaç olarak yaşamlarını sürdürmeye çalışan engelli insanlarımız, kendi kendilerine yetinmekle kalmayıp, üretimin birer parçası olacaklar" diye konuştu.


Projeyi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunan AK Parti Bursa Milletvekili Bennur Karaburun, Yıldırım Engelsiz Yaşam Merkezi’nin kendisini heyecanlandırdığını söyleyerek, "AK Parti iktidarları öncesinde engelliler adeta evlerinde ikinci sınıf insan gibi yaşamaya mahkum edilmişti. Sağlanan sosyal destekler ve düzenlemeler ile engelliler önce evlerinden çıkarak toplumun bir parçası olduklarını hissettiler. Yıldırım Engelsiz Yaşam Merkezi ile meslek sahibi olabilecek, ürettikleri ürünlerini satabilecekler. Üretimin bir parçası olarak hiç kimseye ihtiyaç duymadan yaşamlarını sürdürebilecekler. Böyle bir Merkezi Bursa’ya kazandıran Yıldırım Belediye Başkanımız İsmail Hakkı Edebali ve projeye her türlü desteği veren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a engelliler adına teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.


Hürriyet Yerel




Geri Dön