25 / 04 / 2024

Yıldırım Beyazıd Gençlik Merkezi inşaatı başlıyor!

Yıldırım Beyazıd Gençlik Merkezi inşaatı başlıyor!

Yıldırım Belediyesi’nin vizyon projelerinden birisi daha hayat buluyor. Gençlerin bütün ihtiyaçlarına cevap verecek Yıldırım Beyazıd Gençlik Merkezi’nin inşaat çalışmaları başlıyor. 




Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’nin Ankara’da yaptığı temaslar sonucunda planları onaylanan projenin ihalesi gerçekleştirildi. 

 

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Yıldırım Beyazıd Gençlik Merkezi’nin inşasına üstlenici firmaya yer tahsisinin kısa süre sonra yapılmasıyla başlanacak. Toplam 5 bin 246 metrekare inşaat alanına sahip olan merkezde derslikler, çok amaçlı salon, seminer salonu, sinema salonu, kütüphane, fitness salonu, açık spor alanları, eğlence merkezi ve kafeteryalar yer alacak.

 

Kentin ihtiyacı olan sosyal donatı alanlarını inşa etmeyi kentsel dönüşüm projeleri kadar önemsediklerini açıklayan Başkan Edebali, “Kentsel dönüşüm çalışmasının yanında bölgenin değerini daha da artırabilmek için Gençlik ve Spor Bakanlığı ile beraber Yıldırım Beyazıd Gençlik Merkezi’ni ilçemize kazandıracağız. Hükümetimizin yatırım programı arasına alınan gençlik merkezini hizmete açtığımız zaman tesis, kütüphanesi, sinema salonları, fitness salonlarıyla gençlerimizin buluşma ve kaynaşma noktası olacak. Bölgeye kazandırılacak tesis, Samsun’dan sonra Türkiye’nin 2. örnek gençlik merkezi olurken, hem Karapınar Mahallemize, hem Değirmenönü Mahallemize hem de Yıldırım’a değer katacak” dedi. 


Geri Dön