18 / 04 / 2024

Yıldırım'da 6 mahallenin imar planı onaylandı!

Yıldırım'da 6 mahallenin imar planı onaylandı!

Bursa'nın Yıldırım ilçesindeki 6 mahallenin yeni imar planı onaylandı. Yeni planlarla bölge halkının yaşam standardı artırılacak.



Bursa Yıldırım'da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından riskli alan ilan edilen ve 150 bin kişinin yaşadığı 6 mahalledeki yeni imar planı onaylandı.


Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "İdeal Şehire 100 Adım" başlıklı vaatlerinin yüzde 70’ini hayata geçirdiklerini söyledi. 


Son bir yıl içerisinde Yıldırım’ın değişmesine, güzelleşmesine ve gelişmesine birlikte tanıklık ettiklerini ifade edem Başkan Edebali, "Geride bıraktığımız üç senede yaşam kalitesini yükselten parametrelere göre hizmet ettik. Planlı şehircilik, sağlık hizmetlerine erişim, eğitim hizmetlerine erişim, ekonomi ve rekabet edilebilirlik, çevreyi korumak, kültür-sanat, spor ve kişisel gelişim ve yönetime katılım oranı gibi parametrelere dikkat ederek hizmetlerimizi Yıldırım için ürettik ve üretmeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.


Bursa'da imar planı kabul edilen mahallelerü

1-) Arabayatağı

2-) Hacivat

3-) Ulus

4-) Yavuzselim

5-) Çınarönü 

6-) Mevlana 


İmar planı kabul edilen 6 mahallede 150 bi kişi yaşıyor ve 450 hektar alanı kapsıyor. Riskli alan olarak belirlenen bu bölgede Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın onayıyla yeni imar planı hayata geçirilecek. 


Yeni imar planıyla bölge halkının yaşam kalitesini artıracaklarını söyleyen Başkan Edebali, "Modern ve güvenli konutların yanı sıra ulaşım ağı genişlemiş, kişi başına düşen yeşil alan miktarı, sosyal ve donatı alanları ile Yıldırımlıların yaşamaktan mutluluk duyacağı yeni bir yaşam alanı inşa edeceğiz" açıklamasında bulundu.


Hürriyet 


Geri Dön