19 / 04 / 2024

Yıldırım'da kaçak yapıların yıkımı devam ediyor!

Yıldırım'da kaçak yapıların yıkımı devam ediyor!

Yıldırım Belediyesi, Türkiye’nin en kapsamlı kentsel dönüşüm projelerinden birisini hayata geçiriyor. Yıldırım'da kaçak yapıların yıkımı devam ediyor.



Türkiye'nin en kapsamlı kentsel dönüşüm projelerinden birisini hayata geçirmek için çalışmalarına tüm hızıyla devam eden Yıldırım Belediyesi, bu kapsamda kaçak yapıların yıkımına devam ediyor.

 

Milliyet Gazetesi'nin haberine göre, Yıldırım Belediyesi, kaçak yapılara geçit vermemek adına, 2014 yılının Mart ayından bugüne kadar daha önceden tespit edilen konut, fabrika ve iş yerinden oluşan 309 adet kaçak yapının yıkımını gerçekleştirdi. 

 

‘Yeni Yıldırım’ı hedefiyle yürütülen proje kapsamında vatandaşların güvenliğini tehdit eden ve şehir estetiğine zarar veren kaçak yapıların yıkımı devam edecek.

 

Çalışmalar hakkında bilgiler veren, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Yıldırım’ın önündeki en büyük engel olarak gördüğümüz kaçak ve plansız yapılaşma ile mücadelemizi taviz vermeden sürdürüyoruz. Yıldırım’da kaçak ve plansız yapılaşma dönemi kapandı. Geçmişten bu güne ilçenin kangreni haline gelen bu durumdan ilçemizi kurtaracağız. İnsanların güvenli ve sağlıklı bir yaşam sürebilecekleri Türkiye’nin en modern şehirlerinden birini imar etme mücadelemizde kaçak ve plansız yapıların önümüzü kesmesine, bize zaman kaybettirmesine müsaade etmeyeceğiz. Kaçak ve plansız yapıların yerini hem güvenli hem de şehir estetiğine uygun konutlar alacak” dedi. 

 


Geri Dön