24 / 04 / 2024

Yıldırım'da kentsel dönüşüm projelerine ağırlık verilecek!

Yıldırım'da kentsel dönüşüm projelerine ağırlık verilecek!

2018 yılının Yıldırım’ın yılı olacağını açıklayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Yıldırım'daki kent projeleri hakkında açıklamalar yaptı.




Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, 2018 yılının kent projeleri hakkında açıklamalarda bulundu. Başkan Edebali,  “Türkiye’nin en büyük spor kompleksi, Sular Vadisi Projesi, Mevlana Kentsel Dönüşüm Projesi ve Çelebi Mehmet Gençlik Merkezi gibi vizyon projelerin açılış yılı olacak 2018’de Yıldırım’ın ilk alışveriş merkezinin temelini de çevre yolunun kesiştiği noktada yakın zamanda atacağız” dedi.

 

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; 2018'de kentsel dönüşüm projelerine ağırlık verileceğini aktaran İsmail Hakkı Edebali, Yavuzselim, Arabayatağı, Ulus, Mevlana ve Hacivat mahallelerinde planların bittiğini, tapu dağıtımının başladığını söylerek “Tapular verildikten sonra o bölgede de inşaatlara başlanacak. Değirmenönü, Karapınar’da da planlama bitti, tapu dağıtımı yapıyoruz, ardından inşaatlar başlayacak. İki büyük meydan yapacağız, çok amaçlı kapalı pazar yerleri yapıyoruz. Piremir, Güllük, Mimar Sinan, Millet Mahallesi’ne yapacağımız pazar yerleri 2018 yılında bitecek. Söz verdiğimiz gibi 5 yıla 50 yıllık sıçrama olacak. Şehrin imar düzeni olmadıkça diğer her şey askıda kalıyor, bu kadar büyük alanda imar planı yapan başka belediye yok. Çocuklarımız çok daha iyi bir Yıldırım’da yaşayacaklar. Artık Yıldırım’da bitişik nizam iki kat dönemi bitecek. O bölgedeki ticari amaçlı geniş caddeleri olan, sosyal tesisleri olan, bisiklet yolu olan bir Yıldırım olacak" dedi. 

 

Başkan Edebali, sözlerini şöyle sürdürdü: "90 metrekarelik bina küçük değil. Proje kendini finans ediyor, belediye olarak şehir kazansın istiyoruz. Biz kentsel dönüşümde yüzde 80 evet denileceğine inanıyoruz. Yüzde 80 onay olmadıkça başlamayacağız. Vatandaşlarımız ne kadar kısa sürede anlaşırsa o kadar hızlı olur. Belediye olarak amacımız vatandaşımızın mağdur olmaması. Değerlerimize uygun binalar yapacağız, gökdelenler dikmeyeceğiz. Mevlana’daki kentsel dönüşüm binasının yanında Samanlı Kavşağı’nda, 11 Eylül bulvarı ile Samanlı Caddesi arasındaki büyük alanda 70 bin metrekarelik kapalı alana sahip 22 bin metrekarelik alanda ilk alışveriş merkezinin temelini atacağız. Bu yıl vizyon projelerin açılış yılı olacak. Ayrıca Değirmenönü ve Arabayatağı’na da iki büyük meydan inşa ediyoruz."


Geri Dön