27 / 04 / 2024

Yıldırım'ın kentsel dönüşümünde yeni aşama başlıyor!

Yıldırım'ın kentsel dönüşümünde yeni aşama başlıyor!

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, 150 bin kişinin yaşadığı Mevlana Ulus kentsel dönüşüm projesinde yeni aşamaya gelindiğini aktardı.



Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, 150 bin kişinin yaşadığı Mevlana Ulus kentsel dönüşüm projesinde 2.aşama olan şuyulandırma plan uygulamasına geçtiklerini açıkladı. 

 

Milliyet Gazetesi'nin haberine göre; Edebali şunları söyledi;  "Tek tek tapular çıkacak. Asla geri dönüş olmayacak, bölgenin değeri her gün artacak. Müteahhitler de birer birer bölgeye girecek. 50 yıl sonrasını planlayarak standartları yüksek bir şehir inşa edeceğiz" dedi.

 

Yıldırım’da 69 mahalle bulunduğunu hemen hemen tüm bölgeler için kentsel dönüşüm projelerinin olduğunu vurgulayan İsmail Hakkı Edebali, "Bir çok bölge plansız yapılaşma ile devasa büyüdüğü için merkezi hükümet ve yerel yönetimlerin belirli alanlarda hizmet götürme imkanı yok. Çarpık yapılaşma ile büyüyen yerlerde, sağlık alanı, okul alanı, geniş cadde yapma imkanı ortadan kalkıyor. Biz yeni dönemde şehre radikal baktık. Yolun altındaki Mevlana Ulus’u kapsayan 6 mahallede 8 kat imar verdik. 2,5 emsale yakın değerle şehri yeniden tasarladık. Plan onaylandı. 150 bin insanımızın yaşadığı bölgeye yeni bir elbise biçtik. Yeni imar getirildi. Riskli alan ilan edilmişti. Yeni caddeler, yeni sosyal alanlar, ticari alanlar, okullar, bir mahalle konseptiyle ama standartları yüksek bir şehir planlaması yaptık. 8 kat imar var. 2. aşaması da şuyulandırma plan uygulaması. Ona başlıyoruz. Tek tek tapuları yeniden çıkacak. Geriye dönüş asla olmayacak. Her gün o bölgelerin değeri daha da artacak. Müteahhitler girecek. Vatandaşlar mütahhitlerle anlaşırken onları imar adalarına taşıyacağız. Standartları yüksek, bisiklet yollarına varıncaya kadar kaliteli bir yaşam olacak. 25 yeni okul yeri belirledik" dedi.


Geri Dön