19 / 04 / 2024

Yılmaz Özdil'in villasındaki kaçak kısımların yıkılması için tebligat gönderildi!

Yılmaz Özdil'in villasındaki kaçak kısımların yıkılması için tebligat gönderildi!

Bodrum'da yazar Yılmaz Özdil'in eşi Hülya Özdil’in satın aldığı, imara aykırı yapılaşmayla 142 metrekareden 310 metrekareye çıkarılan villanın kaçak kısımlarının yıkılması için tebligat gönderildi.



 

Bodrum'un Bitez Mahallesi'nde yazar Yılmaz Özdil'in eşi Hülya Özdil, 2 Mayıs 2017 tarihinde bir firmadan 4,6 milyon liraya villa aldı. Milliyet'te yer alan habere göre, yapı, yürürlükteki imar planında, 'ticaret alanı' sınırları içerisinde kalıyordu. Bodrum Belediyesi söz konusu yapıya, ilk olarak Hülya Özdil adına 'ofis ve iş yeri- iki bağımsız bölüm-142,5 metrekare' olmak üzere yapı ruhsatı tanzim ederek, bir süre sonra yapı kullanım izin belgesi verdi.

İmar planlarında ticari alan vasfında olan o yapıyı Özdil ailesi villaya çevirdi. Yapı ruhsatının tek katlı iki adet bitişik ofis ünitesi için düzenlendiği, fakat 142,5 metrekare iskanlı yapıya; depo, jeneratör odası, bodrum kat ilavesi yapıldığı belirtildi. 310 metrekare haline gelen villa için Özdil ailesi, 31 Aralık 2017'ye kadar olan yapıları kapsayan İmar Barışı'na başvurdu. Fakat İmar Barışı sonrasında da kaçak yapılaşmaya devam edildiği, 2018'de  kaçak olarak 45 metrekarelik teras ve müştemilat yapıldığı bildirildi. Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri, teras ve müştemilatın İmar Barışı sonrasında inşa edildiğini, bölgenin uydu fotoğraflarıyla da tespit etti.

DOSYA BAKANLIĞA GÖNDERİLDİ

Bu gelişmeden sonra villadaki imara aykırı alanlar belirlenip, inceleme başlatıldı. İncelemelerin tamamlanmasından sonra dosya, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na gönderildi.

13 MAYIS'A KADAR YIKILMASI İÇİN TEBLİGAT GÖNDERİLDİ

Ayrıca Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün villadaki kaçak eklentilerin yıkılması için yazdığı talimat, Bodrum Belediyesi'ne tebliğ edildi. Belediye de söz konusu kaçak eklentilerin 13 Mayıs tarihine kadar yıkılması için Özdil ailesine tebligat gönderdi. Bu tarihe kadar yıkım işlemleri gerçekleştirilmezse yıkımı belediye ekipleri yapacak. Belediyenin de yapmaması durumunda yıkımın Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştireceği belirtildi.

SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULACAK

Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, İmar Barışı'ndan sonra da kaçak inşaat yapılmasını gizlediği, yanlış bilgi vererek kamu görevlilerini yanılttığı belirtilen Yılmaz Özdil'in eşi hakkında 'yalan beyanda bulunduğu' gerekçesiyle Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunacak.

 

Yılmaz Özdil kaçak villadan 7.8 milyon kazanç sağladı iddiası!


Geri Dön